Tallon Griekspoor
NOS Sport

Griekspoor geeft voorsprong uit handen en is al na één ronde klaar in Rome

Tallon Griekspoor heeft zijn goede reeks in de kwalificatie van het masterstoernooi in Rome geen vervolg kunnen geven in het hoofdschema. De nummer 67 van de wereld ging in de eerste ronde onderuit tegen een andere qualifier: de 21-jarige Argentijn Sebastián Báez (ATP-37) was met 3-6, 7-6 (7), 2-6 te sterk.

Beide spelers stonden vorig jaar juni in het Slowaakse Bratislava voor het eerst tegenover elkaar en toen trok, eveneens op gravel, de vier jaar oudere Griekspoor in de finale in twee sets aan het langste eind. In Rome ging het echter minder voortvarend.

In toom

Al in zijn eerste opslagbeurt ging het mis voor Griekspoor, die er nog wel in slaagde meteen terug te breken, maar het moeilijk bleef houden op eigen service. Een tweede breek kostte hem de eerste set tegen Báez, een voormalige nummer één van de wereld bij de junioren die veel betere servicepercentages kon overleggen en de Haarlemmer met diep geslagen ballen in toom hield.

In de tweede set wist Griekspoor wel aan te haken bij de vaste en snelle Báez, die tien dagen geleden in het Portugese Estoril zijn eerste ATP-titel vierde. Hij serveerde beter, getuige ook de aces die in de eerste set nog waren uitgebleven, en liet zijn opponent met een goede spreiding harder werken voor de punten.

Sebastián Báez

Griekspoor poetste drie breakpoints weg en sleepte er een tiebreak uit. Daarin maakte hij een valse start goed, maar een leep dropshotje en goede services verschaften Báez twee matchpoints. Griekspoor overleefde ze door fouten van de Argentijn, waarna hij doordrukte en de set alsnog naar zich toe trok.

Dubbele fouten

Báez mocht nu de set beginnen met serveren en dat deed hij met minder overtuiging dan eerder in de partij. Op het tweede breakpoint tegen produceerde hij zelfs een kostbare dubbele fout. Datzelfde overkwam Griekspoor drie games later, daarmee zijn ietwat aangeslagen ogende tegenstander terug in het zadel helpend: 2-2.

De opgeveerde Báez profiteerde optimaal en sloeg op de volgende servicebeurt van Griekspoor opnieuw toe. Die dreun kwam de Haarlemmer, die zes games op rij verloor, niet meer te boven.

Van de Zandschulp

Later vandaag komt ook Botic van de Zandschulp nog in actie in de Italiaanse hoofdstad. Hij treft in de tweede ronde Casper Ruud, de Noorse nummer tien van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl