Toptalent Alcaraz dendert over Zverev heen en wint masterstoernooi Madrid

Er lijkt maar geen einde te komen aan het sprookje van tennistiener Carlos Alcaraz. In maart won hij zijn eerste masterstitel, afgelopen maand zegevierde hij op het gravel van Barcelona en zondag voegde hij daar wederom een masterstitel aan toe.

In Madrid was hij in de finale te sterk voor Alexander Zverev. Na twee sets (6-3, 6-1) en net iets meer dan een uur was de zege binnen voor de 19-jarige Alcaraz.

De weg naar de finale was voor Alcaraz zeker geen makkelijke. In de kwartfinales trof hij zijn landgenoot en huidige nummer vier van de wereld Rafael Nadal. Na drie sets liep Alcaraz als winnaar van de baan en een ronde later trof hij in Novak Djokovic de nummer één van de ATP-ranking.

Een hoogstaande partij volgde, maar ook de Serviër kon het Spaanse toptalent niet stoppen.

Eenvoudige zege

In de finale wachtte de nummer drie van de wereld, Zverev. De twee eerdere onderlinge ontmoetingen tussen Alcaraz en Zverev vonden op hardcourt plaats en werden met duidelijke cijfers gewonnen door de Duitser.

Op voorhand leek het dus een spannende partij te worden, maar Alcaraz denderde op het Madrileense gravel genadeloos over Zverev heen. De fans juichten zich de kelen schor, Zverev stond erbij en keek ernaar.

Na onder meer zes lovegames, waarvan twee op de service van Zverev, was een nieuwe toernooizege een feit voor de nog jonge Alcaraz.

Na de gewonnen finale liet Alcaraz weten deze week niet in actie te komen op het masterstoernooi van Rome. Hij heeft last van een enkelblessure en richt zich op Roland Garros.

STER reclame