Nadal uitgeschakeld door Alcaraz in Madrid Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Rafael Nadal heeft in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Madrid verloren van zijn 19-jarige landgenoot Carlos Alcaraz. Die won in drie sets met 6-2, 1-6, 6-3.

Voor Nadal, vierde op de huidige ATP-ranking, is het zijn eerste nederlaag tegen de zestien jaar jongere Spanjaard, de huidige nummer-9 van de ATP-ranking. Alcaraz heeft Nadal meermalen zijn idool genoemd.

De eerste set ging met 6-2 naar Alcaraz, die zijn zestien jaar oudere landgenoot leek te verrassen met sterk en agressief spel. In de tweede set ging het Nadal een stuk makkelijker af, vooral nadat Alcaraz bij een 2-1 stand voor Nadal door zijn enkel ging. Daardoor ging de set relatief eenvoudig met een 6-1 naar Nadal.

Nadal baalt tijdens wedstrijd tegen Alcaraz AFP

In de derde en beslissende set had Alcaraz weer zijn vorm van de eerste set terug. Hij brak Nadal in de vierde game en kwam 3-1 voor, een break voorsprong die hij niet meer weggaf.

Bij 5-3 voor kreeg Alcaraz zijn eerste matchpoint. In een spectaculaire rally, waar hij eigenlijk te dicht bij het net leek te staan, sleepte het talent de overwinning binnen.

Veel toppers nog in toernooi

In de volgende ronde treft Alcaraz de nummer-1 van de wereld, Novak Djokovic. De Serviër won eerder op de dag vrij gemakkelijk in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz.

In een andere kwartfinales won de Griek Stéfanos Tsitsipás van de Rus Andrej Roebljov met 2-1 in sets (6-3, 2-6, 6-4). De tegenstander van Tsisipas kwam uit de laatste kwartfinale tussen Alexander Zverev en Félix Auger-Aliassime: Zverev wist in twee sets af te rekenen met de Canadees (6-3, 7-5).

STER reclame