1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Oranje onder 17 bereikt halve finale EK en is dicht bij eerste WK-deelname

Oranje onder 17 plaatst zich voor halve finale EK en is dicht bij eerste WK-deelname

De vrouwen van Oranje onder 17 zijn door op het EK in Bosnië en Herzegovina. Een 1-1 gelijkspel tegen Denemarken was net genoeg voor een plek bij de laatste vier. Spanje is op 12 mei in de halve finale de tegenstander.

Daardoor heeft Oranje ook een goede kans om zich voor het eerst in de geschiedenis voor het WK onder 17 te plaatsen. De beste drie ploegen van het EK kwalificeren zich voor het WK in India.

Nederland had in de eerste helft het beste van het spel, dwong flink wat kansen af, maar kwam toch op achterstand. De Deense middenvelder Alma Aagard werd na een half uur spelen even uit het oog verloren, waarna ze keurig binnenkopte.

Een fikse tegenvaller voor Oranje, dat na een nederlaag tegen Duitsland zeker een punt nodig had om de halve finales te bereiken.

NOS
Oranje O17 op het EK tegen Denemarken

Na de goal herpakte de ploeg van trainer Thomas Oostendorp zich. Dat leverde kort voor rust de gelijkmaker op, toen rechtsachter Daliyah de Klonia van grote afstand raak wist te schieten.

Denemarken probeerde daarna een bevrijdende goal te forceren, maar dat zat er niet in. De kansen waren schaars voor de Denen en de kracht om er een volwaardig slotoffensief uit te persen, leek te ontbreken.

Op doelsaldo plaatst Oranje onder 17 zich dus voor de halve finales: de enorme 8-0 zege op Bosnië en Herzegovina in het openingsduel is cruciaal gebleken.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl