Alexander Zverev
NOS Sport

Zverev haalt uit naar ATP voor late bedtijden: 'Verschrikkelijk werk afgeleverd'

Alexander Zverev heeft na zijn verloren finale op het masterstoernooi van Madrid hard uitgehaald naar de ATP. De Duitser vindt dat de tennisbond de wedstrijden stelselmatig op een te laat tijdstip inplant.

"Iets wat ik moet zeggen, is dat de ATP verschrikkelijk werk heeft afgeleverd. Twee dagen geleden ging ik om 04.00 uur of 04.30 uur naar bed en gisteren was het 05.20 uur", zei Zverev.

"Voor een normaal iemand die naar bed gaat om 04.00 uur en 05.00 uur is het al moeilijk om wakker te blijven", vervolgt hij zijn betoog. "En ik moet dan in de finale spelen tegen Carlos Alcaraz, op dit moment de beste speler ter wereld. Ik had geen coördinatie in mijn service en ook niet in mijn slagen. Ik miste twee supermakkelijke ballen, maar dat komt doordat alles bewoog in mijn ogen."

Niet de eerste keer

In februari van dit jaar kon Zverev in Acapulco pas om 05.00 uur een overwinning vieren. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, het gebeurt op wekelijkse basis. In Acapulco was ik wakker tot 08.30 uur en om eerlijk te zijn, ben ik er een beetje klaar mee."

De 25-jarige Zverev, de nummer 3 van de wereld, werd kort na zijn nachtwerk in Acapulco gediskwalificeerd en geschorst omdat hij zich had misdragen na een partij in het dubbelspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl