Alexander Zverev
NOS Sport

Zverev acht weken voorwaardelijk geschorst voor woede-uitbarsting

Tennisser Alexander Zverev komt weg met een voorwaardelijke schorsing van acht weken. De Duitse nummer drie van de wereld had zijn emoties twee weken geleden niet meer onder controle na een verloren duel in het dubbelspel van Acapulco.

Nadat hij werd uitgeschakeld in Mexico, sloeg hij zijn racket stuk tegen de stoel van de umpire. Daarop werd hij direct gediskwalificeerd voor het enkelspel van het ATP-toernooi, waardoor hij als titelverdediger een hoop rankingpunten in rook zag opgaan. Ook kreeg hij de maximale straffen voor verbaal geweld en onsportief gedrag opgelegd, wat neerkomt op bijna 37.000 euro aan boetes.

Deze week Indian Wells

Zverev kan deze week gewoon in actie komen in Indian Wells. Aan het prestigieuze evenement, ook wel als het vijfde grandslamtoernooi betiteld, doen ook de Nederlanders Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus mee. De eerste wedstrijden in het hoofdtoernooi zijn woensdag.

Bekijk in onderstaande video hoe Alexander Zverev op 22 februari door het lint gaat:

Zverev slaat racket stuk tegen stoel scheidsrechter en wordt uit toernooi gezet

Afgelopen weekend maakte Zverev al zijn rentree op de baan. Anderhalve week na het incident herpakte hij zich met twee overwinningen in de Davis Cup namens Duitsland tegen Brazilië.

Proeftijd van een jaar

De proeftijd van Zverev eindigt op 22 februari 2023. Als hij in die periode nog eens een boete krijgt voor onsportief gedrag of vanwege een verbale uitbarsting richting een betrokkene, mag hij daadwerkelijk acht weken niet deelnemen aan toernooien en krijgt hij nog eens een boete van 18.500 euro.

De zwaarste straf die ooit werd uitgedeeld, was aan Nick Kyrgios. De Australiër kon in de zomer van 2019 vanwege zijn uitbarstingen op de baan in Cincinnati ruim 100.000 euro aftikken en kreeg daarnaast een voorwaardelijke schorsing van zestien weken opgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl