NOS SportAangepast

Zverev uit toernooi gezet na wangedrag: 'Er is geen excuus voor dit gedrag'

Tennisser Alexander Zverev heeft zijn reputatie te grabbel gegooid tijdens een wedstrijdje in het dubbelspel. De nummer drie van de wereld kon zich na afloop van het verloren duel in Acapulco niet meer beheersen en sloeg zijn racket stuk tegen de stoel van de scheidsrechter.

"Ik vind het moeilijk te verwoorden hoeveel spijt ik heb van mijn gedrag", stelt Zverev achteraf in een verklaring. "Het had nooit mogen gebeuren, er is geen enkel excuus voor dit gedrag. Ik wil ook graag mijn excuses aanbieden aan de fans, het toernooi en de sport waar ik zo van houd."

Zverev slaat racket stuk tegen stoel scheidsrechter en wordt uit toernooi gezet

Zverev kwam in het verleden al vaker negatief in het nieuws, maar zijn tennistalent leek het de laatste jaren van zijn onstuimige karakter te winnen. Naast diskwalificatie van het toernooi in Mexico moet hij ook vrezen voor een zware straf. De overkoepelende tennisbond ATP heeft al een onderzoek ingesteld.

De Duitser had een kort nachtje achter de rug, nadat hij dinsdag nog tot bijna 05.00 uur 's nachts op de baan had gestaan voordat hij zijn partij in het enkelspel had gewonnen. Samen met Marcelo Melo mocht hij nu dubbelen.

Geruzie over een bal

In de beslissende supertiebreak tot de tien begon het geruzie bij een achterstand van 8-6 over een bal die al dan niet uit was. Melo en Zverev zagen de bal duidelijk buiten de lijnen stuiteren, waardoor het 8-7 zou worden. De umpire oordeelde echter dat het 9-6 werd voor Lloyd Glasspool en Harri Heliovaara, die daarna meteen hun eerste matchpoint benutten.

De tegenstanders kregen nog een vriendelijk handje van Zverev, maar tot drie keer toe joeg hij daarna de scheidsrechter de stuipen op het lijf met een harde klap tegen diens stoel. En na een korte woordenwisseling kwam hij nog even terug voor een vierde tik.

ANP
Alexander Zverev

Niet voor het eerst in zijn carrière zal de pas 24-jarige Zverev zijn gedrag moeten verantwoorden. Eerder werd hij al beschuldigd van huiselijk geweld, kreeg hij intussen een kind bij een andere ex en kwam hij herhaaldelijk in het nieuws wegens het schenden van coronaregels.

Door de diskwalificatie van Zverev, nota bene de titelverdediger in Acapulco, gaat Peter Gojowczyk automatisch naar derde ronde. Zo heeft Gojowczyk voor de tweede keer binnen een paar dagen geluk, want eerder mocht hij na een nederlaag in het kwalificatietoernooi als lucky loser toch deelnemen aan het hoofdtoernooi.

Ook een jonge fan werd nog blij gemaakt, toen Zverev hem de restanten van zijn racket overhandigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl