Vrouwen FC Twente naderen landstitel na zege op ADO Den Haag

In de eredivisie voor vrouwen heeft koploper FC Twente haar positie weten te verstevigen. Op bezoek bij ADO Den Haag werd het 1-3. Met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie zou FC Twente volgende week in eigen huis het kampioenschap veilig kunnen stellen.

In het Cars Jeans Stadion in Den Haag gingen de vrouwen van FC Twente voortvarend van start. Na tien minuten spelen schreef Kayleigh van Dooren de openingstreffer voor FC Twente op haar naam.

Nog geen tien minuten later was het weer raak voor de ploeg van Robert de Pauw. Uit een corner kon Renate Jansen vrij inkoppen. In de eerste helft had ADO het knap lastig met de koploper; pas na een halfuur spelen noteerde de thuisploeg een eerste schot op doel.

Na rust nam ADO het initiatief en kopte Romy Speelman uit een corner de aansluitingstreffer binnen (1-2). Niet lang daarna kon de keeper van FC Twente, Daphne van Domselaar, de gelijkmaker voorkomen door een inzet van Liz Rijsbergen weg te werken.

De koploper van de eredivisie gooide drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd de wedstrijd alsnog in het slot. Op aangeven van Jansen kopte Marisa Olislagers de bal onberispelijk hard binnen. Elena Dhont kon er in de 95ste minuut vanaf de stip zelfs nog 4-1 van maken, maar ADO-keeper Barbara Lorsheyd redde knap.

In de onderste regionen van de eredivisie voor vrouwen speelden VV Alkmaar en Excelsior tegen elkaar. Die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Strijd om de landstitel

Dit weekend ontvangt Ajax in eigen huis PEC Zwolle. Voor de Amsterdammers is het zaak het gat met FC Twente weer tot drie punten te verkleinen. Een week later kan de beslissing vallen. FC Twente ontvangt PSV en Feyenoord en Ajax nemen het tegen elkaar op in De Kuip.

Valt die beslissing dan nog niet, dan wordt de ontknoping van dit seizoen een regelrecht spektakel. In de laatste wedstrijd, op vrijdagavond 20 mei, staan Ajax en FC Twente tegenover elkaar op Sportpark De Toekomst.