NOS Voetbal

Oranje-international Kika van Es verlaat koploper Twente en keert terug bij PSV

Zes jaar na haar vertrek keert Kika van Es komende zomer terug bij het vrouwenelftal van PSV. De linksback komt over van FC Twente.

De 30-jarige Van Es maakt die keuze om dichter bij haar familie in Noord-Brabant te kunnen zijn. "Komend seizoen wordt alweer mijn vijftiende seizoen op het hoogste niveau. Dat betekent ook dat ik al vijftien jaar lang in een vast stramien leef en de tijd met familie en vrienden beperkt is", verklaart ze.

"Dat is het offer dat je brengt voor topsport. De kans om weer bij PSV te spelen brengt me dichter bij familie en vrienden en dat geeft mij volop energie om ook volgend seizoen alles te kunnen geven."

Kika van Es na de gewonnen EK-finale in 2017.

Van Es speelde van 2012 tot en met 2016 in Eindhoven. Later droeg ze het shirt van Achilles'29, FC Twente, Ajax, Everton en opnieuw Twente.

Van Es strijdt met Twente nog om landstitel

De verdediger heeft 76 interlands voor Oranje op haar naam staan. Ze had een basisplaats in de gewonnen EK-finale van 2017 in Enschede.

FC Twente is momenteel koploper in de eredivisie en strijdt met Ajax om de landstitel. PSV staat op ruime afstand op de derde plaats. "De komende weken telt natuurlijk maar één ding: presteren met Twente", aldus Van Es.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl