Drukte op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Schiphol overlegt met luchtvaartmaatschappijen over drukte komend weekend

Luchthaven Schiphol is druk in overleg met luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties over maatregelen vanwege de verwachte drukte op de luchthaven komend weekend. De gesprekken gaan over de mogelijkheid om vluchten te verplaatsen naar een ander vliegveld, zoals Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport. Het schrappen van boekingen of annuleren van vluchten is vooralsnog niet aan de orde.

Het komende weekeinde loopt de meivakantie af en daarom wordt er weer grote drukte verwacht.

Vorig weekend vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen boekingen te annuleren om chaos te voorkomen De KLM annuleerde 47 vluchten, andere luchtvaartmaatschappijen weigerden vluchten of boekingen te schrappen. Enkele toestellen weken uit naar Rotterdam. Er waren lange wachtrijen die grote vertraging veroorzaakten. Veel passagiers misten hun vlucht door de drukte.

Rotterdam of Eindhoven

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat het een verzoek van Schiphol gekregen heeft om opnieuw te kijken naar het vliegschema voor aankomend weekend. Een besluit is nog niet genomen.

De luchthavens Rotterdam en Eindhoven hebben laten weten dat ze openstaan voor uitplaatsingen van vluchten van Schiphol, maar dat hun capaciteit beperkt is wegens dezelfde vakantiedrukte. Eindhoven Airport kan zaterdag en zondag acht vluchten opvangen, en Rotterdam The Hague Airport maar een paar vluchten.

Reisorganisaties Corendon en TUI hebben inmiddels al besloten een paar vluchten te verplaatsen naar Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl