NOS Wielrennen

Sam Bennett wint Eschborn-Frankfurt met dank aan ploeggenoot Van Poppel

Sam Bennett heeft de 59ste editie van Eschborn-Frankfurt gewonnen. De Ier van de Duitse ploeg Bora-hansgrohe was na 185 kilometer de snelste in de massasprint. Fernando Gaviria (UAE) werd tweede, voor Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty).

Getty Images
Sam Bennett boekt in Frankfurt zijn eerste zege van het seizoen tot grote vreugde van ploegmaat Danny van Poppel.

Trek-renner Daan Hoole maakte deel uit van een groep vroege vluchters., die echter al op 84 kilometer van de finish gegrepen werd. Er volgden nog wat aanvallen, maar op het laatste vlakke deel van het parcours haalde niemand het nog in zijn hoofd te demarreren.

Al vroeg in de finale was het voor de sprintersploegen dringen om een goede lead-out op te zetten. De in Europa teruggekeerde Eritreër Biniam Girmay probeerde Alexander Kristoff (in de laatste zes edities vier keer winnaar en twee keer derde) af te zetten, maar uiteindelijk ging dat Danny van Poppel het beste af.

Van Poppel verliet Intermarché juist om adjudant van Bennett te worden bij Bora. Hij loodste de Ier erg knap naar voren, waardoor Bennett zijn eerste zege van het seizoen kon pakken.

De overwinning van Bennett zorgde voor een perfecte zondag van zijn ploeg. Eerder op de dag had Aleksandr Vlasov de afsluitende klimtijdrit en het eindklassement van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven.

Eritrese held Girmay op de schouders

Met zijn zege sloot Bennett een donkere periode zonder aansprekende resultaten af. Maar wie niet beter zou weten, zou denken dat Girmay de winnaar van de dag was.

De 22-jarige Eritreër schreef in Gent-Wevelgem geschiedenis door als eerste Afrikaan een voorjaarsklassieker te winnen. Daarna keerde hij terug naar Asmara om bij zijn familie te zijn.

Met een nieuw contract op zak, dat hem tot 2027 bindt aan Intermarché-Wanty-Groupe Gobert, stapte Girmay in Frankfurt weer op. Hij werd ontvangen door een dolenthousiaste menigte, die hem na afloop zelfs op de schouders nam.

Volgende week staat Girmay in Boedapest aan de start van zijn eerste grote ronde, de Giro d'Italia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl