Ihattaren viert een treffer tegen MVV
NOS Voetbalโ€ข

Hattrick Ihattaren binnen tien minuten voor winnend Jong Ajax

VVV-Venlo hield het maandagavond een uur lang aardig vol tegen Jong Ajax, maar een zuivere hattrick van Mohamed Ihattaren brak het Limburgse verzet: 6-1. MVV kwam uit geslagen positie terug tegen Jong PSV en speelde gelijk: 2-2.

Jong Ajax begon met Ihattaren, Mohamed Daramy en Mohammed Kudus in de basis. Het sterke elftal van trainer John Heitinga had vanaf de eerste minuut de overhand, maar kreeg toch verrassend veel kansen tegen.

De vierde mogelijkheid van VVV ging er in, Joeri Schroijen tikte binnen, waarmee de Limburgers de vroege openingstreffer van Kudus (hard schot) wegpoetsten. Daarna hield VVV de boel goed dicht en werd de rust met een 1-1 tussenstand gehaald.

Maar na de onderbreking ging het erg hard. Nadat Naci Unรผvar met enig fortuin de 2-1 binnenschoot, was het de beurt aan Ihattaren. In een tijdsbestek van negen minuten maakte hij drie fraaie doelpunten.

Ihattaren in actie voor Jong Ajax

Het slotakkoord werd verzorgd door รœnรผvar. Hij benutte een penalty, nadat Daramy na een goede actie neer was gehaald.

MVV komt terug

Ondertussen leek er op De Herdgang lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Jong PSV. Toch zagen de spelers van coach Ruud van Nistelrooij MVV in de tweede helft een punt pakken.

De Eindhovenaren waren vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong gekomen via Jenson Seelt en Richard Ledezma. In het laatste kwartier knokte MVV zich toch nog terug. Een eigen doelpunt van Nigel Thomas en een late treffer van de nรฉt ingevallen Arian Kastrati brachten de Maastrichtenaars een punt.

Met nog twee duels te spelen in de eerste divisie is er al een virtuele indeling van de play-offs om promotie en degradatie te maken. Zoals de zaken er nu voor staan, speelt de winnaar van ADO Den Haag tegen Roda JC tegen de nummer zestien van de eredivisie, momenteel PEC Zwolle.

Excelsior speelt als huidige nummer vier tegen nummer acht NAC Breda. FC Eindhoven staat momenteel derde en treft mogelijk Almere City als koploper in de vierde periode of nummer negen De Graafschap in de play-offs.