Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen verslaat Djokovic, Kipchoge en Brady in strijd om Laureus Award

Formule 1-coureur Max Verstappen is als eerste Nederlander onderscheiden met de Laureus Award voor beste sportman van het jaar.

De 24-jarige Verstappen versloeg vorig jaar in de strijd om de wereldtitel na een bloedstollend seizoen de Brit Lewis Hamilton. De andere genomineerden waren tennisser Novak Djokovic, zwemmer Caeleb Dressel, atleet Eliud Kipchoge, American footballer Tom Brady en voetballer Robert Lewandowski.

Verstappen is de vierde Formule 1-coureur die de 'Oscar voor beste sportman' krijgt. Zijn huidige rivaal Hamilton, Michael Schumacher en Sebastian Vettel gingen hem voor.

In december werd Verstappen op het NOS | NOC*NSF Sportgala voor olympisch kampioenen Harrie Lavreysen en Niek Kimmann uitgeroepen tot Nederlands sportman van het jaar. Zijn vader Jos nam de prijs in ontvangst.

Max Verstappen bedankt vader Jos en Red Bull-team na winnen Laureus Award

Verstappen bedankt in een bericht van de Laureus Awards zijn team voor het harde werken in 2021. Verstappen noemt ook nog even speciaal zijn vader.

"Het was een speciaal en hectisch jaar, maar dat is wat we leuk vinden. Zonder mijn team had ik dit niet kunnen doen. Ik wil speciaal mijn vader noemen, want zonder hem had ik hier niet gestaan. Ik waardeer iedere dag die we kunnen delen in dit succesverhaal."

Verstappen in rijtje met Bolt en Federer

De prijs wordt sinds het jaar 2000 ieder voorjaar uitgereikt aan de beste sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. In het verleden ging de award naar de grootste namen uit de sportwereld.

Meervoudig winnaars zijn tennissers Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Serena Williams, maar ook sprinter Usain Bolt, turnster Simone Biles en golfer Tiger Woods.

Bij de dames ging de prijs naar de Jamaicaanse Elaine Thompson-Herah. De 29-jarige atlete veroverde in Tokio olympisch goud op de 100 en 200 meter en op de estafette. Thompson, die de opvolgster is van Naomi Osaka, rekende in de verkiezing af met atlete Allyson Felix, voetbalster Alexia Putellas, tennisster Ashleigh Barty en zwemsters Katy Ledecky en Emma McKeon.

Robert Mancini, bondscoach van de Italiaanse voetbalploeg

Het Italiaanse voetbalelftal, dat vorige zomer Europees kampioen werd, werd tot beste ploeg uitgeroepen. Tennisster Emma Raducanu, winnares van de US Open, kreeg de prijs voor beste doorbraak. Valentino Rossi ,negenvoudig wereldkampioen werd geëerd voor zijn hele loopbaan.

Atleet Jetze Plat en tennisster Diede de Groot waren genomineerd voor de prijs voor paralympische sporters, maar die werd een prooi voor de Zwitserse rolstoelatleet Marcel Hug.

Esther Vergeer won de prestigieuze prijs twee keer: in 2002 en 2008.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl