Wendie Renard (r) viert haar treffer tegen Olympique Lyonnais

Lyon verslaat PSG in halve finale Champions League dankzij blunderende keepster

Olympique Lyonnais heeft in de Franse halve finale van de Champions League de beste papieren voor een finaleticket. De zevenvoudig winnaar won het eerste duel met Paris Saint-Germain met 3-2. De return in de Franse hoofdstad is komende zaterdag.

De overwinning was verdiend, maar PSG had het verlies helemaal aan zichzelf te wijten, en aan keepster Barbora Votíková in het bijzonder.

Na zes minuten was PSG nog wel op 1-0 gekomen door de watervlugge Marie-Antoinette Katoto, die slim wegdraaide en in de korte hoek raakschoot. Daarna ging de Tsjechische keepster liefst drie keer in de fout.

Halverwege de eerste helft veroorzaakte ze een strafschop toen ze na een gekeerd afstandsschot Melvine Malard in de rebound vloerde. Wendie Renard benutte de penalty onberispelijk.

Tien minuten later leverde Votíková een uittrap knullig in bij Ada Hegerberg, die met een handige pass Catarina Macario bediende waarna de Amerikaanse de 2-1 binnenschoot.

Kolderiek misverstand

De 3-1, vlak na rust, moet een van de kolderiekste doelpunten uit de geschiedenis van de Champions League zijn geweest. Paulina Dudek speelde min of meer per ongeluk terug op Votíková, waarna geen van beiden leek te weten ze moesten doen.

Barbora Votíková denkt nog redding te brengen, maar een seconde later gaat het alsnog mis

De keepster wist de bal alsnog op de doellijn te keren, maar lette niet op Malard, die vervolgens simpel binnentikte.

Dudek deed namens PSG na een klein uur nog wel iets terug vanaf de strafschopstip, waardoor de Parijzenaars nog uitzicht hebben op de finale.

De tegenstander in die finale wordt vrijwel zeker FC Barcelona. De Catalaanse vrouwen wonnen vrijdag voor ruim 91.000 toeschouwers in Camp Nou met 5-1 van VfL Wolfsburg, waardoor de return een formaliteit lijkt. De eindstrijd van de Champions League is op 21 mei in Turijn, in het stadion van Juventus.