Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen toont suprematie in Imola, WK-leider Leclerc na fout zesde

De Grand Prix van Emilia Romagna is voor Max Verstappen uitstekend verlopen. De Red Bull-coureur startte vanaf poleposition en gaf die leidende positie gedurende de race niet meer uit handen. Een dag eerder won hij al de sprintrace.

Ploeggenoot Sergio Pérez eindigde als tweede, voor Lando Norris. WK-leider Charles Leclerc lag lange tijd op plek drie, maar maakte in de slotfase een rijdersfout en viel terug naar plek zes.

Vlekkeloze start

De start in Imola verliep voor Verstappen volgens plan. Hij behield in natte omstandigheden de leiding en zag in zijn spiegels Pérez opschuiven naar de tweede plek. Leclerc zakte zelfs weg naar de vierde positie, omdat ook Lando Norris de Monegask voorbijstreefde.

Voor het dit seizoen tot nu toe oppermachtige Ferrari niet de enige tegenvaller, want Carlos Sainz belandde bij de start na een aanvaring met Daniel Ricciardo in de grindbak en dat bleek einde oefening voor de Spanjaard. Tot teleurstelling van de Italiaanse tifosi op de tribunes.

Sergio Pérez met in zijn kielzog Charles Leclerc

Nadat de safety car van de baan was verdwenen, pakte Leclerc vrij snel een plek terug door Norris in te halen. Verstappen leidde op dat moment comfortabel.

Na 19 ronden dook Pérez de pits in, gevolgd door vrijwel de rest van het veld. Ook Verstappen en Leclerc wisselden van banden, waarbij de Ferrari-coureur voor Pérez op de baan kwam. Toch kon de Monegask zijn plek niet vasthouden, omdat de Mexicaan meer temperatuur in zijn banden had.

Het circuit begon op te drogen en Verstappen beschikte over een marge van 7 seconden op Pérez, met in zijn kielzog Leclerc. De Nederlander profiteerde van het gevecht tussen de twee, liep verder uit en zette bovendien de op plek 14 rijdende Lewis Hamilton op een pijnlijke ronde achterstand.

Na een tweede stop van Leclerc en Pérez dook ook Verstappen de pitstraat in en dat verliep zonder problemen. Problemen waren er wel voor Leclerc, die in zijn jacht op Pérez van de baan vloog, maar uiteindelijk door kon. Toch viel hij terug wegens een gedwongen pitstop wegens schade aan de auto.

Terwijl Verstappen onbedreigd naar de zege reed en ook de snelste ronde klokte, knokte Leclerc zich nog terug naar de zesde plaats, maar dat maakte het weekend voor Ferrari op de thuisbaan er niet veel beter op. Red Bull had wel alle reden tot lachen.

Het seizoen van regerend wereldkampioen Verstappen verloopt tot nu toe wisselvallig. In Bahrain en Australië haalde hij de finish niet. In Saudi-Arabië wist de Nederlander wel te winnen. Daar kwam vandaag dus de bemoedigende zege in het Italiaanse Imola bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl