Gabriel Jesus viert een van zijn treffers

Vierklapper Jesus leidt simpele overwinning in van Manchester City op Watford

Manchester City heeft de thuiswedstrijd tegen nummer één-na-laatst Watford met 5-1 gewonnen. Door de overwinning heeft koploper City nu vier punten voorsprong op achtervolger Liverpool, dat zondag in actie komt. Liefst vier van de vijf doelpunten van City werden gemaakt door de Braziliaan Gabriel Jesus, die ook de assist gaf bij de andere goal.

Al in de vierde minuut begon Jesus met scoren, toen hij een voorzet van oud-PSV'er Oleksandr Zintsjenko van dichtbij kon binnentikken. Twintig minuten later verdubbelde hij de score met zijn vijfde competitiedoelpunt door een puntgave voorzet van Kevin De Bruyne binnen te koppen.

Doelpuntenmaker Jesus (rechts) bedankt de man van de assist, Oud-PSV'er Oleksandr Zintsjenko

Even leek het een walk-over te worden, maar nog geen drie minuten later werd het uit het niets 2-1. Watford-linksback Hassane Kamara liet City-keeper Ederson kansloos op een lage schuiver, al raakte de doelman de bal nog wel aan.

City schrok niet van de tegengoal. Iets na het halfuur nam de Spaanse middenvelder Rodri de bal aan op de borst op ongeveer 20 meter van de goal. Hij haalde verwoestend uit en zette The Citizens met de volley op 3-1. De assist van die goal kwam van Jesus.

Gelijk na rust leek het gedaan met de spanning toen Manchester City een penalty kreeg. Jesus mocht de strafschop nemen en completeerde zijn hattrick: 4-1. Maar het was nog niet gedaan met de pret voor de Braziliaan.

Guardiola kon tevreden zijn na de 5-1 overwinning

Al in de 53ste minuut maakte hij zijn vierde door van dichtbij met de binnenkant van de voet af te werken, na een één-tweetje met De Bruyne. Met nog een halfuur te gaan mocht Nathan Aké nog invallen van Pep Guardiola. Verder gebeurde er niets noemenswaardig, waardoor het 5-1 bleef in Manchester.

Arsenal deelt tik uit aan Manchester United

Eerder op de middag verloor Manchester United in een aantrekkelijk duel van Arsenal. De nieuwe ploeg van Ajax-trainer Erik ten Hag liet zich van een betere kant zien dan de midweekse afstraffing tegen Liverpool, maar kon een nederlaag niet voorkomen: 3-1.

Jarenlang maakten Manchester United en Arsenal de dienst uit in de Premier League, maar nu troffen de twee grootmachten van weleer elkaar als nummer vijf en zes van de competitie.

Met name United verkeert in slechte doen. Zo liet Liverpool afgelopen dinsdag geen spaan heel van de ploeg van Ralf Rangnick. Het verschil was zo groot dat Britse media medelijden hadden met Ten Hag, die net was aangesteld als nieuwe trainer.

Bommelding

Na die pijnlijke nederlaag werd verdediger Harry Maguire bedreigd. Hij kreeg een email waarin stond dat er een bom bij zijn huis werd gelegd en deed aangifte. Maguire, vaak kop van Jut bij United, begon volgens zijn trainer vanwege de hectische dagen daarom op de bank.

Maar ook zonder Maguire stuntelde de defensie van United in het Emirates Stadium. Eddie Nketiah kon na mistasten van onder andere Alex Telles de bal op doel vuren, maar doelman David de Gea wist het schot te pareren. In de rebound was het alsnog raak voor Nuno Tavares.

De vroege tegengoal van United zorgde op Twitter voor het nodige leedvermaak:

De 2-0 voor Arsenal kwam op een merkwaardige manier tot stand. Nketia dacht een doelpunt te maken, maar stond daarbij buitenspel. De VAR zag bij het controleren van buitenspel echter dat er een overtreding was gemaakt voorafgaand aan het doelpunt. Bukayo Saka kon vervolgens vanaf elf meter alsnog de score verdubbelen.

Ronaldo, die terugkeerde in de basis nadat hij afgelopen week zijn pasgeboren tweelingzoontje verloor, zorgde al snel voor de aansluiting. Uit een voorzet van Nemanja Matić belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Ronaldo, die niet twijfelde en zijn honderdste Premier League-doelpunt binnenschoot.

Cristiano Ronaldo

Vlak na rust kreeg United na een handsbal van Arsenal een strafschop. Niet Ronaldo, maar zijn landgenoot Bruno Fernandes ging achter de bal staan en die zag zijn inzet op de paal belanden.

Op het moment dat United meer en meer aanspraak maakte op de gelijkmaker, sloeg Arsenal aan de andere kant genadeloos toe. Granit Xhaka nam een afgeslagen voorzet in een keer op zijn slof en zorgde voor het slotakkoord.