Rapper Murda
NOS NieuwsAangepast

Rapper Murda krijgt in Turkije ruim 4 jaar cel voor teksten over drugsgebruik

Een Turkse rechtbank heeft de Nederlandse rapper Murda veroordeeld tot vier jaar en twee maanden cel. Hij werd beschuldigd van het aanmoedigen van drugsgebruik met zijn teksten. Het Turkse OM had vijf tot tien jaar tegen hem geëist.

De rapper, wiens echte naam Önder Dogan is, heeft het nieuws op zijn Instagram-account bekendgemaakt:

Rapper Murda krijgt in Turkije ruim 4 jaar cel voor teksten over drugsgebruik

Zijn advocaat belde hem op om het nieuws te vertellen. Murda, die op dit moment met zijn gezin in Nederland verblijft, gaat in hoger beroep tegen de straf.

De rapper zelf zei eerder over zijn teksten dat het nooit zijn bedoeling is geweest om mensen aan te zetten tot drugsgebruik. Hij zegt dat het om nummers gaat die hij lang geleden heeft gemaakt.

"Nummers die zijn uitgebracht en miljoenen mensen hebben bereikt. Ik heb deze nummers voor mijn publiek gespeeld tijdens concerten en mijn fans zongen alle woorden mee. We lachten en dansten samen op al deze nummers. Het zijn nummers die ook geliefd zijn bij mensen die geen Turks praten. Deze mensen zijn na het luisteren van mijn muziek Turkse woorden gaan zingen en rappen", zegt hij. "Dat zoiets moois nu eindigt in zo'n lelijk resultaat is verdrietig."

Hij noemt het ook verdrietig dat "de rechter vindt dat mijn dochter het nu verdient om vier jaar lang zonder vader op te groeien. En datzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dat nooit begrijpen en ik zal het er nooit mee eens zijn."

Murda werd in oktober vorig jaar opgepakt op de luchthaven van Istanbul. Hij kwam een dag na zijn arrestatie vrij. Aanvankelijk mocht hij het land niet verlaten, maar een uitreisverbod werd later ingetrokken.

De rapper, geboren in Amsterdam, heeft in Turkije grote bekendheid. Hij was ook jurylid bij de Turkse rapversie van The Voice.

Een van zijn nummers:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl