NOS Sport

Volleyballers Lycurgus vechten zich terug tegen Orion en veroveren beker

De volleyballers van Lycurgus hebben voor de vierde keer de nationale beker veroverd. In een spannende finale in Ede wonnen de Groningers met 3-2 (18-25, 25-23, 22-25, 35-33,15-12) van Orion.

Lycurgus overleeft negen matchpoints tegen Orion en wint bekerfinale

Orion ging voortvarend van start en was in de eerste set oppermachtig. Zo nu en dan kende Lycurgus nog een opleving, maar het mocht niet baten. De ploeg uit Doetinchem won de eerste set met 25-18.

Titelverdediger Lycurgus liet zich niet van de wijs brengen en schakelde in de tweede set een tandje bij. In eerste instantie ging het gelijk op, maar daarna pakten de Groningers met 16-19 de leiding.

Stijn Held bracht het verschil weer terug naar twee punten, maar zijn broer aan de andere kant van het net, Lycurgus-speler Marcus Held, deed wat terug. Hij bracht de score naar 17-20.

In de derde set liep Orion bij 19-19 in hoog tempo uit naar 24-19.

De vierde set was tekenend voor deze finale; beide ploegen gingen gelijk op, wat een zinderende slotfase opleverde. Lycurgus wist matchpoint na matchpoint weg te werken en het lukte Orion maar niet om de wedstrijd over de streep te trekken.

Na negen matchpoints kwam Lycurgus in de vierde set zelfs op setpunt, maar die werd weggewerkt door de Finse aanvaller Joonas Jokela. In tegenstelling tot Orion wist Lycurgus wél snel het setpunt binnen te halen en dwong daarmee de vijfde en allesbepalende set af.

Lycurgus pakt voor de vierde keer de beker

Ook in die laatste set ging het weer lang gelijk op. Lycurgus liep bij 10-10 echter weg en kreeg drie matchpoints. Bij de tweede was het dan eindelijk raak: de Noor Bjarne Huus maakte het winnende punt.

Strijd om de landstitel

Orion kan zich na vandaag richten op de strijd om de landstitel, waar de club nog vol voor in de race is.

Lycurgus verloor de laatste competitiewedstrijd van Sliedrecht Sport en eindigde op een derde plek in de competitie. Daarmee doet de drievoudig landskampioen niet meer mee om de landstitel.

In een best-of-five serie strijden Dynamo en Orion om die felbegeerde titel. De eerste wedstrijd tussen de twee ploegen begint op zaterdag 23 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl