De volleyballers van Dynamo hebben voor de negende keer de Supercup in de wacht gesleept. De kampioen was in eigen huis veel te sterk voor bekerwinnaar Lycurgus: 25-17, 25-19, 25-23.

De ploegen stonden vorig seizoen zowel in de finale van de play-offs als in de bekerfinale tegenover elkaar. In geen van die wedstrijden werd het 3-0, maar nu was Dynamo op alle fronten beter.

Lycurgus (in de laatste zes jaar vijf keer winnaar van de Supercup) stond in de eerste set bij 9-7 nog op voorsprong maar daarna nam de foutenlast toe bij de Groningers. Dynamo won eenvoudig de eerste twee sets en kwam in de derde terug van een 13-16 achterstand.

Succes Sliedrecht

Bij de vrouwen won Sliedrecht Sport zaterdag voor de zesde keer (en voor de vijfde keer op rij) de Supercup. De kampioen was bekerwinnaar Apollo 8 met 25-22, 25-21, 25-15 de baas.

Oranje Pictures

Het afgelopen seizoen stonden de teams tegenover elkaar in de finale van de play-offs. Sliedrecht veroverde toen de titel dankzij drie 3-0 zeges op rij.

Nu sloeg Apollo in de eerste set vanaf 10-10 een gaatje en leek de ploeg uit Borne op weg naar setwinst. Bij 20-20 was het weer gelijk, waarna Sliedrecht op de 'big points' toesloeg. In set twee kwam Apollo van 3-7 terug tot 7-7, maar daarna liep Sliedrecht weer weg. In set drie was het gat bij 16-10 geslagen.

STER reclame