NOS Sport

Volleyballers Dynamo veroveren Supercup, ook in Sliedrecht is het feest

De volleyballers van Dynamo hebben voor de negende keer de Supercup in de wacht gesleept. De kampioen was in eigen huis veel te sterk voor bekerwinnaar Lycurgus: 25-17, 25-19, 25-23.

De ploegen stonden vorig seizoen zowel in de finale van de play-offs als in de bekerfinale tegenover elkaar. In geen van die wedstrijden werd het 3-0, maar nu was Dynamo op alle fronten beter.

Lycurgus (in de laatste zes jaar vijf keer winnaar van de Supercup) stond in de eerste set bij 9-7 nog op voorsprong maar daarna nam de foutenlast toe bij de Groningers. Dynamo won eenvoudig de eerste twee sets en kwam in de derde terug van een 13-16 achterstand.

Succes Sliedrecht

Bij de vrouwen won Sliedrecht Sport zaterdag voor de zesde keer (en voor de vijfde keer op rij) de Supercup. De kampioen was bekerwinnaar Apollo 8 met 25-22, 25-21, 25-15 de baas.

Het afgelopen seizoen stonden de teams tegenover elkaar in de finale van de play-offs. Sliedrecht veroverde toen de titel dankzij drie 3-0 zeges op rij.

Nu sloeg Apollo in de eerste set vanaf 10-10 een gaatje en leek de ploeg uit Borne op weg naar setwinst. Bij 20-20 was het weer gelijk, waarna Sliedrecht op de 'big points' toesloeg. In set twee kwam Apollo van 3-7 terug tot 7-7, maar daarna liep Sliedrecht weer weg. In set drie was het gat bij 16-10 geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl