NOS Sport

Volleyballers Lycurgus kloppen Dynamo en zijn opnieuw bekerwinnaar

Lycurgus verovert beker en kan met zelfvertrouwen strijd om landstitel aangaan

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben voor de derde keer de nationale beker veroverd. Net als de afgelopen twee jaar was Draisma Dynamo de opponent in de finale.

In 2019 won Dynamo, in 2020 Lycurgus en nu werd het in Groningen 25-16, 20-25, 27-25, 25-21 voor Lycurgus.

In de eerste set zette de ploeg uit Groningen meteen de toon. Dynamo had moeite met de services van Lycurgus en kwam daardoor al snel op een 1-0 achterstand. In de tweede set werden de rollen omgedraaid, binnen een mum van tijd stond Lycurgus juist met 1-8 achter.

De ploeg van coach Arjan Taaij wist het gat nog te verkleinen tot 19-20, maar Dynamo deed er een schepje bovenop en trok aan het langste eind.

In de derde set lieten beide ploegen een setpunt liggen, voordat Lycurgus op zijn tweede setpunt wel toesloeg en daarmee de derde set naar zich toetrok. Dynamo, de ploeg met de meeste bekerwinsten in Nederland (tien), kon ook in de vierde set geen vuist maken tegen het sterke Lycurgus.

Strijd om de landstitel

In de strijd om de landstitel staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Aanstaande woensdag staat het eerste duel op het programma.

Dynamo is recordhouder met twaalf landskampioenschappen, waarvan de laatste in 2010 werd behaald. De teller van Amysoft Lycurgus staat op drie. In 2016, 2017 en 2018 waren de Groningers de sterkste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl