NOS Voetbal

Vrouwen PSV en Ajax klaar voor bekerstrijd: 'Als je d'r een wint, ga je meer winnen'

Vrouwen PSV gebrand op herhaling in bekerfinale tegen Ajax

Een dag na de zinderende bekerfinale bij de mannen maken de vrouwenploegen van Ajax en PSV zich op voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. Voor de PSV'ers een prijs om het seizoen nog te redden, voor de hoofdstedelingen "een voorafje", benoemt Ajax-aanvoerder Stefanie van der Gragt de finalestrijd.

Het duel in het Gofferstadion in Nijmegen is voor de Amsterdamse ploeg de proloog voor een spannende ontknoping in de eredivisie vrouwen. "We zijn nog volop in de titelstrijd en deze finale komt midden in het seizoen, dus dit is zeker een voorafje", zegt Van der Gragt.

Recentelijk stonden Ajax en PSV nog tegenover elkaar in de competitie. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel, terwijl eerder in het seizoen de Amsterdammers met respectievelijk 5-1 en 2-1 wisten te winnen.

Troostprijs

Ook de afstand tussen de twee topploegen in de eredivisie voor vrouwen is aanzienlijk: maar liefst negen punten. Toch wil trainer Danny Schenkel niet spreken van een favorietenrol voor de Amsterdammers.

"Het wordt een heel spannende wedstrijd, die punten zeggen niet zo veel. Het gaat om de vorm van de dag en er komt misschien ook een stukje geluksfactor bij kijken", zegt Schenkel vooruitkijkend op de bekerfinale.

Met het oog op de strijd om de landstitel ziet de afzwaaiende trainer de bekerfinale niet als een soort troostprijs. "Je traint een heel seizoen om prijzen te pakken, die worden aan het eind van de rit verdeeld. Dit is het moment dat je een eerste prijs kan pakken."

Pro Shots
Stefanie van der Gragt in actie tegen PSV in de eredivisie vrouwen

Voor PSV kan het winnen van de beker wél dienen als een troostprijs. De ploeg uit Eindhoven kan zich met een vierde positie op de ranglijst niet meer mengen in de strijd om de landstitel en dus gaat de focus op de laatste en enige prijs die de Eindhovenaren nog kunnen winnen: de beker.

"We hebben in de competitie weinig tot niets meer te winnen. Maar we kunnen voor onszelf wel het seizoen nog tot een succes maken, slagen wil ik het niet noemen. Want ik vind dat je als PSV in ieder geval tot het einde mee moet doen om die titel. Daarin hebben we het niet goed gedaan", beaamt PSV-aanvoerder Mandy van den Berg.

Allereerste prijs

De vrouwen van PSV wonnen vorig seizoen voor het eerst het bekertoernooi. Het betekende hun allereerste prijs. "We weten hoe het voelt om die beker te winnen. Het is een geweldige prijs, dus we willen niets liever dan winnen."

"Het was ooit een tip van Toon Gerbrands: "Als je d'r een wint, ga je er ook meer winnen. Laat dat de opstap zijn naar maandag", besluit Rick de Rooij, trainer van PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl