NOS Voetbal

PSV-vrouwen verslaan ADO Den Haag na verlenging en zijn bekerfinalist

Vrouwen PSV bereiken bekerfinale na overwerk tegen ADO Den Haag

De finale van het KNVB-bekertoernooi voor vrouwen gaat, net als bij de mannen, tussen PSV en Ajax. Nadat de Amsterdammers zich zaterdagavond al hadden geplaatst voor de eindstrijd, wonnen de Eindhovenaren zondagmiddag hun halve finale. Op De Herdgang werd ADO Den Haag na verlenging met 2-1 verslagen.

Het duel in Eindhoven was een reprise van de bekerfinale van vorig seizoen. Toen won PSV met 1-0 en pakte de Eindhovense club de beker. Ook in de halve finale van de huidige editie van het bekertoernooi scoorde PSV als eerst.

Naomi Pattiwael stoomde op aan de rechterkant en vond de inlopende Melanie Bross. De 24-jarige middenvelder had vervolgens geen moeite de bal langs ADO-keeper Barbara Lorsheyd te schuiven (1-0).

Verlenging

Vlak na rust maakte ADO Den Haag op prachtige wijze gelijk. Een hoekschop van Romy Speelman kwam voor de voeten van Gwyneth Hendriks, die de bal snoeihard binnenschoot (1-1).

Pro Shots
Gwyneth Hendriks viert de gelijkmaker

In de reguliere speeltijd waren beide teams vervolgens één keer dicht bij de winnende treffer, maar die viel uiteindelijk pas in de verlenging. Julie Biesmans werkte de bal met haar knie het doel in en bezorgde op die manier PSV de winst (2-1).

In de finale treft PSV Ajax, dat zaterdag met 1-0 won van Excelsior. Na rust was een doelpunt van Chasity Grant genoeg voor Ajax om de eindstrijd van het bekertoernooi te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl