Ajax-vrouwen laten tegen PSV dure punten liggen in strijd om landstitel

Doelpuntloos gelijkspel tussen Ajax en PSV in eredivisie vrouwen

De Ajax-vrouwen hebben dure punten verspeeld in de strijd om het landskampioenschap. In eigen huis werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen PSV. Ajax staat nu in punten gelijk met FC Twente, maar de Enschedese ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Het verschil op de ranglijst tussen Ajax en PSV is met 12 punten aanzienlijk, maar dat was niet terug te zien op het veld. De ploegen hielden elkaar de hele wedstrijd lang in evenwicht.

Stand in de eredivisie vrouwen

De grootste kans in de eerste helft aan de kant van Ajax was voor Jonna van de Velde, die aan de linkerkant veel vrijheid kreeg van de PSV-defensie. Ze haalde uit met links, maar keeper Sari van Veenendaal kon nog net haar vingertoppen achter de bal krijgen en die zodoende naast tikken.

Waldus twee keer dichtbij

Ook de bezoekers uit Eindhoven kregen mogelijkheden om de score te openen op De Toekomst. Maruschka Waldus was er tot twee keer toe dichtbij. Uit een vrije trap van Esmee Brugts kon ze niet voluit schieten.

Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg ze nog een kans, maar dit keer verhinderde Ajax-keeper Regina van Eijk een doelpunt.

Maruschka Waldus en Nadia Coolen (van PSV)

In de tweede helft zocht vooral Ajax nog de aanval en dat resulteerde in een aantal grote kansen voor de Amsterdammers. Van de Velde bezorgde na een mooie actie Romée Leuchter de bal. De Ajax-spits kon het Van Veenendaal met haar kopbal echter niet moeilijk genoeg maken.

In de slotfase leek Ajax er alsnog met de drie punten vandoor te gaan, maar de inzet van Chasity Grant eindigde op de paal. PSV stelde daar niet veel meer tegenover, waardoor de ploegen met een 0-0 gelijkspel van het veld liepen.

Bekerfinale

Ajax en PSV staan op maandag 18 april wederom tegenover elkaar. Dan wordt er in het Goffertstadion gestreden om de KNVB-beker. De Amsterdamse vrouwen hadden zich voor de bekerfinale geplaatst door te winnen van Excelsior, de PSV-vrouwen versloegen na verlenging ADO Den Haag in de halve finales.