Stefanos Tsitsipas
NOS Sport

Tsitsipas voor de tweede keer op rij de beste in Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas heeft voor de tweede keer op rij het masterstoernooi van Monte Carlo op zijn naam geschreven. De Griekse nummer vijf van de wereld versloeg in de eindstrijd Alejandro Davidovich Fokina na ruim 1,5 uur met 6-3, 7-6 (3).

Davidovich Fokina maakte deze week indruk met de uitschakelingen van Novak Djokovic, Indian Wells-winnaar Taylor Fritz en Grigor Dimitrov, maar kon dat niveau in zijn eerste ATP-finale ooit onvoldoende etaleren.

In de eerste set kreeg Davidovich Fokina in de derde game wel de eerste breekkansen van de wedstrijd. Met een dropshot deelde hij direct een tikje uit aan Tsitsipas.

Alejandro Davidovich Fokina

De Griek bleek niet onder de indruk, want hij brak met een fraaie passeerslag meteen terug op love. Bij een 4-3 voorsprong sloeg Tsitsipas weer toe op de service van Davidovich Fokina om in de daaropvolgende game de set met een ace binnen te slepen.

Davidovich Fokina leverde in de tweede set direct zijn service in, waardoor het een eenzijdige finale leek te worden. De nummer 46 van de wereld toonde nog even zijn vechtlust door in de vierde game terug te breken, maar bij 4-4 ging het toch weer mis.

De als derde geplaatste Tsitsipas verzuimde de partij uit te serveren, maar in de tiebreak sloeg hij alsnog genadeloos toe.

Derde ontmoeting

Tsitsipas en Davidovich Fokina troffen elkaar vorig jaar op het gravel in Monte Carlo voor de eerste keer. De Spanjaard gaf toen in de kwartfinales geblesseerd op na de eerste set met 7-5 te hebben verloren.

Afgelopen februari zegevierde Tsitsipas in Rotterdam opnieuw, maar Davidovich Fokina was in de partij in de eerste ronde dicht bij een verrassing. Pas na bijna 3 uur tennis moest hij zich gewonnen geven: 7-5, 6-7 (1) en 6-4.

De derde ontmoeting bleek uiteindelijk dus ook een prooi voor Tsitsipas.

Tsitsipas wint mooie partij van Davidovich Fokina

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl