NOS Sport

Tsitsipas is te sterk voor Schwartzman en haalt halve finales Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas heeft zich in Monte Carlo voor de halve finales van het masterstoernooi van Monaco geplaatst. De Griek kreeg Diego Schwartzman pas na een verbeten strijd op de knieën: 6-2, 6-7 (3), 6-4. Ook Alexander Zverev bereikte de laatste vier.

Tsitsipas stort op het gravel na het behalen van de halve finale

De Griekse Tsitsipas, titelhouder in Monaco, had in de eerste set geen moeite met Schwartzman. Ook in de tweede set ging het aanvankelijk soepel en brak hij de Argentijn liefst drie keer.

Schwartzman, zestiende op de wereldranglijst, gaf zich echter niet gewonnen. Hij knokte zich terug, won de tweede set na een tiebreak en liep in de derde set uit naar 4-0. Ook Tsitsipas weigerde te capituleren. Hij brak Schwartzman drie keer op rij en denderde zo alsnog naar de overwinning.

Ook Zverev door

Alexander Zverev was in Monaco de pas 20-jarige Jannik Sinner de baas. De Duitser boekte in de kwartfinales een zwaarbevochten 5-7, 6-3, 7-6 (5) zege op de nummer twaalf van de wereld.

Sinner, hartstochtelijk gesteund door Italiaanse fans, vocht zich in de eerste set van 1-4 terug tot 4-4 en drukte bij 6-5 op zijn vierde setpoint door.

Alexander Zverev is blij met zijn zege op Jannik Sinner

Zverev moest in de volgende set alle zeilen bijzetten. De Italiaan bleef lepe ballen slaan, die de Duitser soms tot wanhoop dreven.

In het derde bedrijf knokte Sinner zich van 3-5 naar 5-5 en ging de tiebreak gelijk op. Bij 5-6 in die tiebreak capituleerde Sinner met een backhand-fout dan toch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl