Stefanos Tsitsipas balt zijn vuist
NOS Sport

Tsitsipas treft Davidovich in finale masterstoernooi Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas heeft net als in 2021 de finale van het masterstoernooi in Monte Carlo bereikt. De titelhouder won met 6-4 en 6-2 van Alexander Zverev en neemt het in de eindstrijd op tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich.

De Griek (ATP-5) nam het al voor de tiende keer op tegen de Duitser (ATP-3) en trok voor de zevende keer aan het langste eind. Tsitsipas gaf in de eerste set tweemaal een break voorsprong uit handen, maar serviceverlies op 4-5 kostte Zverev de set.

In het tweede bedrijf gaf de Griek maar twee punten weg op eigen service. Hij klaarde de klus door vanaf 2-2 vier games op rij te winnen.

Davidovich Fokina in zijn partij tegen Dimitrov

Davidovich bereikte voor het eerst in zijn carrière de eindstrijd van een masterstoernooi. De Spanjaard was met 6-4, 6-7 (2), 6-3 te sterk voor Grigor Dimitrov (ATP-29). De 22-jarige Davidovich (ATP-46) klopte in de tweede ronde Djokovic en liet met zeges op Goffin en Indian Wells-winnaar Fritz zien geen eendagsvlieg te zijn.

De kwartfinalist van 2021 serveerde in set twee op 5-4 al voor de partij, maar verloor de game en pakte in de tiebreak na een 2-1 voorsprong geen punt meer.

In de spannende derde set boog Davidovich een achterstand om, werkte hij zes van de zeven breekkansen van de Bulgaar weg en hield hij op 5-3 nu het hoofd koel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl