De spelers van Dortmund feliciteren Tom Rothe met zijn eerste treffer voor de club

Dortmund scoort vijf keer binnen kwartier tegen Wolfsburg

Borussia Dortmund heeft in Duitsland een eenvoudige zege op VfL Wolfsburg geboekt. De nummer twee van de Bundesliga won thuis met 6-1 van de middenmoter.

Wolfsburg lag al na 38 minuten op zijn rug. Tussen de 24ste en de 38ste minuut vond de thuisploeg vijf keer het net. De 17-jarige Tom Rothe luisterde z'n debuut op met een (kop)doelpunt en daarna troffen ook Axel Witsel, Manuel Akanji, Emre Can en Erling Haaland doel.

Dortmund, zonder de geblesseerde Donyell Malen, liep via opnieuw Haaland na de rust uit naar 6-0. De Noor had al vijf duels niet gescoord. Daarna liet Dortmund het gas los en pegelde Ridle Baku nog de 6-1 op het scorebord.

Volgende week gaat Dortmund op bezoek bij koploper Bayern München, dat zes punten meer heeft, maar een duel minder gespeeld. Bayern komt morgen in actie tegen Arminia Bielefeld.