Ontluistering bij Thomas Müller

Villarreal knikkert Bayern München met late treffer uit Champions League

Bayern München is voor het tweede seizoen op rij uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. Na een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd was een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal in München niet genoeg.

Voor de Spaanse club is het voor de tweede keer in de geschiedenis dat het de halve finales van de Champions League haalt. Ook in het seizoen 2005/2006 kwam Villarreal zo ver. Toen werden de Spanjaarden door Arsenal uit de finale gehouden. Nu treft Villarreal de winnaar uit het duel tussen Liverpool en Benfica.

Jagend Bayern

In de heenwedstrijd in Spanje was Villarreal duidelijk de betere en ook dinsdagavond in München begon de ploeg van Unai Emery prima. Het eerst schot van de wedstrijd was van Gerard Moreno, maar daarmee kon hij doelman Manuel Neuer het niet moeilijk maken.

Bayern München had een doelpunt nodig om nog kans te maken op de halve finales van de Champions League en ging dan ook op jacht. Jamal Musiala kreeg de grootste kans voor de Duitsers in de eerste helft. De middenvelder had een vrije kopkans, maar Villarreal-doelman Gerónimo Rulli bracht redding.

Vlak voor rust werd ook Villarreal nog twee keer gevaarlijk. Étienne Capoue stuurde Arnaut Danjuma, de doelpuntenmaker van het eerste duel, de diepte in en de Oranje-international stoomde op naar doelman Neuer. Maar zijn schot vloog ver naast het doel, waarna de assistent-scheidsrechter ook nog eens zijn vlag de lucht in stak wegens buitenspel.

Ook Moreno kreeg nog een kans om het openingsdoelpunt te maken, maar vond het zijnet.

Robert Lewandowski schreeuwt het uit na zijn treffer

In de tweede helft was het vooral nog Bayern München dat de aanval zocht en dat resulteerde in de 52ste minuut in een doelpunt voor de thuisploeg. Thomas Müller gaf de bal mee aan Robert Lewandowski en de Pool twijfelde geen moment. Hij schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen.

De aanvalslust van de Duitsers ging ook na het doelpunt niet liggen. Onder anderen Kingsley Coman en Müller kregen mogelijkheden, maar hun schoten gingen respectievelijk voorlangs en over.

Tegen het einde van de wedstrijd dook Villarreal steeds vaker op voor het doel van Neuer. Een flitsende counter van de Spanjaarden in de 88ste minuut met invaller Samuel Chukwueze als eindstation, bezegelde het lot van zesvoudig Champions League-winnaar Bayern München.