Thomas Müller
NOS Voetbal

Benauwde zege Bayern op Augsburg betekent mijlpaal Müller

Bayern München heeft in de Bundesliga een benauwde 1-0 zege geboekt op FC Augsburg, dat op 19 november op eigen veld verrassend met 2-1 had gewonnen.

Het was de 300ste Bundesligazege voor Thomas Müller in 411 wedstrijden, een record voor veldspelers. Alleen de huidige Bayern-doelman Manuel Neuer (313 zeges met Schalke/Bayern) en oud-Bayern-keeper Oliver Kahn (310 zeges met Karlsruhe/Bayern) hebben meer Bundesliga-overwinningen achter hun naam.

Matchwinner Lewandowski

Met aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw centraal achterin hield Augsburg voor de pauze eenvoudig stand tegen het pover spelende Bayern, dat woensdag met 1-0 verloor bij Villarreal in de Champions League. Bij counters zorgden André Hahn en Daniel Caligiuri voor dreiging, maar ze waren niet koelbloedig in de afronding.

Rafal Gikiewicz (l), Jeffrey Gouweleeuw (m), Robert Lewandowski (r)

Na rust oogde Bayern feller en al snel dwong Robert Lewandowski doelman Rafal Gikiewicz tot een redding. Joshua Kimmich, Thomas Müller en invaller Jamal Musiala misten namens de thuisclub kansen, maar topscorer Lewandowski was (na hands van de Engelsman Reece Oxford) trefzeker vanaf de stip en maakte zijn 32ste goal van het seizoen.

In het vervolg kende Bayern amper problemen en raakte Kimmich met een uithaal nog de lat. Door de overwinning houdt de ploeg van coach Julian Nagelsmann negen punten voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund, dat vrijdag met 2-0 won bij VfB Stuttgart.

Stand Bundesliga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl