NOS Voetbal

Geen Europese kater bij PSV richting bekerfinale tegen Ajax: 'We zijn in vorm'

Geen zorgen bij PSV-coach Schmidt richting bekerfinale: 'Gewend aan druk schema'

Nauwelijks bekomen van de zure uitschakeling in de Conference League, moet de blik bij PSV alweer naar de volgende topwedstrijd. Zondag staat de bekerfinale tegen Ajax op het programma. Coach Roger Schmidt is vol vertrouwen: "Als we een goede wedstrijd spelen, hebben we grote kans om te winnen."

PSV ging in de kwartfinales van de Conference League in de slotfase onderuit tegen Leicester City, maar bij de trainer van PSV is er een dag later geen sprake van een kater. "Het was een fantastische voetbalavond", aldus Schmidt op een persconferentie in aanloop naar de bekerfinale.

"We hebben de wedstrijd helaas verloren, maar we kunnen trots zijn op het spel dat we hebben laten zien. Daardoor heb ik hoop gekregen. Technisch zijn we in vorm, we weten wat we moeten doen op het veld."

Roger Schmidt (links) en Cody Gakpo met de KNVB-beker

De 55-jarige Duitse trainer maakt zich ook geen zorgen over het drukke speelschema. "We zijn eraan gewend. Het vraagt veel van de spelers. Ze moeten fysiek herstellen en ook een beetje mentaal, maar de kans om een prijs te winnen, geeft ze wel motivatie."

Schmidt hoopt dat hij zondag Noni Madueke en Armando Obispo weer kan opnemen in zijn selectie. Beide spelers ontbraken donderdagavond vanwege een blessure in het duel met Leicester City.

Aanstaand vertrek

Schmidt denkt niet dat zijn aanstaande vertrek invloed heeft op de spelersgroep.

"Ik heb in het begin van het jaar besloten dat ik wat anders wilde doen vanaf komende zomer. Dat heb ik gedaan om de rest van het seizoen volle focus op PSV te kunnen hebben. Ik geniet van elke seconde met dit team en heb een goede tijd gehad met de spelers, maar je moet zelf beslissingen maken over je toekomst. Dat is normaal in het voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl