Cody Gakpo probeert uit te halen

PSV hoopt na 0-0 in Leicester op thuisvoordeel

PSV heeft in de kwartfinale van de Conference League stand gehouden bij Leicester City. De Eindhovenaren speelden in een matige wedstrijd met 0-0 gelijk tegen de Engelsen. De return is volgende week donderdag.

Trainer Roger Schmidt slachtofferde keeper Joël Drommel na zijn weifelende optreden tegen FC Twente, waardoor de Zwitser Yvon Mvogo weer de voorkeur kreeg tussen de palen.

Tegen de nummer tien van de Premier League kreeg PSV al vlot een enorme kans op de openingstreffer. Joey Veerman bediende Mario Götze, die vrij voor Kasper Schmeichel op de Deense keeper schoot.

Mario Götze met een grote kans

Leicester City schrok wakker, had in het vervolg van de eerste helft een overwicht en kreeg ook mogelijkheden. Kelechi Iheanacho profiteerde bijna van balverlies van Joey Veerman. De Nigeriaan schoot met links echter naast.

Op slag van rust ontsnapte PSV opnieuw bij een knal op de lat van Harvey Barnes. De 0-0 halverwege werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen door de ploeg van de naar alle waarschijnlijkheid naar Benfica vertrekkende Schmidt.

Penaltyclaim

Cody Gakpo dacht kort na de onderbreking recht te hebben op een strafschop na een duel met Ricardo Pereira, maar de bal ging niet op de stip. Omdat de VAR in de Conference League pas in de halve finales wordt ingezet, konden de beelden niet bekeken worden.

In het restant van de tweede helft probeerden beide ploegen de winst alsnog naar zich toe te trekken. Tot uitgespeelde kansen leidde het echter niet, waardoor de beslissing volgende week in Eindhoven gaat vallen.

Bekijk hieronder de reacties van Roger Schmidt en Noni Madueke.