NOS Voetbal

PSV-coach Schmidt: 'We hebben tegen Leicester het totaalpakket nodig'

Als PSV de halve finales van de Conference League wil halen, dan moeten de Eindhovenaren donderdagavond heel anders voor de dag komen dan afgelopen zaterdag tegen FC Twente. PSV moest na rust vol aan de bak om een 3-0 achterstand om te zetten in een 3-3 gelijkspel.

"Die wedstrijd was een mooi voorbeeld van hoe goed we kunnen spelen, maar ook hoe slecht we kunnen spelen", greep trainer Roger Schmidt een dag voor de wedstrijd tegen Leicester City terug naar zaterdag.

"Als we niet gefocust zijn hebben we het moeilijk, maar we kwamen wel terug. Dat liet ook zien dat we veel veerkracht hebben. Morgen hebben we het totaalpakketje nodig. Het wordt een intense wedstrijd waarbij onze aanvallers ook hard moeten werken aan hun verdedigende taken. Maar wij hebben ook een goed team en krijgen altijd wel onze kansen, er is veel vertrouwen."

Gakpo wil voortborduren

Ook voor Cody Gakpo dient de tweede helft tegen Twente als een blauwdruk voor het duel met Leicester. "We proberen het gevoel van die tweede helft vast te houden en daarop voort te borduren."

"Het blijft een Premier League-team, gewoon een topclub", aldus Schmidt. "Ze hebben het dit seizoen wat moeilijker, staan wat lager in de competitie dan normaal, maar dat het een topteam is dat is duidelijk. Vorig seizoen wonnen ze gewoon nog een prijs (FA Cup, red.), dus we gaan een moeilijke wedstrijd tegemoet."

Coach Leicester City lacht om Van Gaal-opmerking: 'Tja, Louis hè'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl