NOS Voetbal

PSV raakt verder achterop in titelrace na schade door heftige Twentse storm

Bekijk de samenvatting van FC Twente - PSV

Een dramatisch halfuur in Enschede heeft voor PSV geleid tot schade in de titelrace. Door puntenverlies bij FC Twente (3-3) loopt koploper Ajax twee punten uit op de Eindhovenaren.

Er zijn nog maar zes wedstrijden te spelen in de eredivisie en de achterstand bedraagt nu vier punten, plus ook nog eens een verschil in doelsaldo dat niet meer te overbruggen lijkt.

Gered door de VAR

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zou je zeggen. Want na drie minuten werd PSV nog gered door de VAR, toen Joshua Brenet het publiek op de banken kreeg door te profiteren van een blunderende Joël Drommel. Maar de muziek moest weer uit, want hij scoorde met de arm.

Joël Drommel tast mis, maar Joshua Brenet scoort met de arm

Het was maar voor even stil in de Grolsch Veste, want tien minuten later barstte er alsnog een volksfeest los dat zijn weerga niet kende. Twente blies de Eindhovenaren volledig van het veld, een wervelstorm die pas bij 3-0 ging liggen.

Onder aanvoering van de 33-jarige Ricky van Wolfswinkel, met een intikker en een schuiver weer twee keer de man op de goede plek. En buiten een doelpunt van Michel Vlap ook nog een schot tegen de paal van Ramiz Zerrouki.

PSV was helemaal nergens, terwijl de missie toch duidelijk was na het signaal dat een winnend Ajax vanuit Groningen had gegeven.

Drommel onzeker

Grote schlemiel was Drommel, de keeper die vorig seizoen nog met zijn heldendaden voor FC Twente een droomtransfer naar PSV had afgedwongen. Maar het vertrouwen dat hij in Eindhoven van trainer Roger Schmidt kreeg, liep weer wat barstjes op.

Lars Unnerstall en aanvoerder Robin Pröpper

En dan staat bij Twente uitgerekend Lars Unnerstall een dijk van een wedstrijd te keepen, de man die vorige zomer de tegenovergestelde weg bewandelde.

PSV voerde de druk op de Duitse reus na dat beschamende eerste halfuur flink op. En Joey Veerman trakteerde hem vrijwel meteen al op een onhoudbare krul van afstand. En dat deed vlak na rust ook Cody Gakpo, net als invaller binnen de lijnen gekomen.

Heldenrol Unnerstall

Maar verder liet Unnerstall het niet komen, met schitterende reflexen op wederom een inzet van Gakpo en een knal van Ibrahim Sangaré die heel PSV stiekem al telde. Tot hij zich ver in de extra tijd toch gewonnen moest geven op een kopbal van Olivier Boscagli.

Bekijk hier de reacties van Ron Jans, Robin Pröpper, Roger Schmidt en Cody Gakpo:

Michel Vlap had daarvoor de 4-2 op zijn schoen, maar raakte de lat. En ook na de gelijkmaker kwamen er nog kansen, met de grootste voor Twente-verdediger Julio Pleguezuelo. Maar daar stond Drommel toch weer precies op de goede plek.

FC Twente-trainer Ron Jans dacht na afloop even snel terug aan zijn ervaringen in het betaald voetbal, ruim dertig jaar als speler en trainer bij elkaar opgeteld. "Dit is een van de mooiste wedstrijden die ik heb meegemaakt", concludeert hij. "Maar we hadden hem eigenlijk moeten winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl