Teleurstelling bij PSV
NOS Voetbal

PSV blijft met fikse kater achter na late uitschakeling door Leicester City

PSV is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds 2005 de laatste vier te bereiken van een Europees clubtoernooi. Leicester City was in Eindhoven met 2-1 te sterk, waardoor de Engelsen zich kwalificeerden voor de halve finales van de Conference League.

Een enorme tegenvaller voor de ploeg van vertrekkend trainer Roger Schmidt, ook richting de bekerfinale van zondag tegen Ajax.

Madueke en Boscagli afwezig

Na de 0-0 in Engeland was het in het Philips Stadion wachten op een doelpunt van één van beide ploegen. PSV kon daarbij geen beroep doen op Noni Madueke (spierklachten) en Olivier Boscagli, die tegen RKC een zware knieblessure opliep.

Leicester City zorgde in de openingsfase voor de meeste dreiging, vooral uit enkele hoekschoppen. Uit één daarvan kopte Jonny Evans gevaarlijk richting het doel van Yvon Mvogo, maar via het hoofd van ploeggenoot Wesley Fofana rolde de bal uiteindelijk naast.

Bekijk hieronder reacties van Roger Schmidt en Eran Zahavi.

PSV kroop vervolgens meer uit zijn schulp en trok het initiatief naar zich toe. Mario Götze kreeg na bijna een kwartier spelen op aangeven van Philipp Max een enorme kans. Doelman Kasper Schmeichel voorkwam met een uitstekende redding de 1-0.

Enkele minuten later kwam PSV met de schrik vrij, toen de diep gestuurde Harvey Barnes voor eigen succes ging in plaats van af te leggen op de meegelopen James Maddison. De inzet van Barnes, na een sublieme steekpass van Kelechi Iheanacho, ging net naast.

Vervolgens was het weer de beurt aan de thuisploeg, en met succes. Leicester-middenvelder Youri Tielemans leverde de bal knullig in bij Götze. De Duitser bediende op zijn beurt Eran Zahavi en uit een moeilijke hoek passeerde de Israëliër de enigszins verraste Schmeichel.

Zahavi heeft zojuist de 1-0 gescoord

De Engelsen waren in het restant van de eerste helft enkele keren dicht bij de gelijkmaker, vooral via Maddison. Eerst haalde Jordan Teze zijn van richting veranderde poging voor de doellijn weg en vlak voor rust schoot hij, na het uitkappen van Erick Gutiérrez, net over.

PSV ging zodoende rusten met een voorsprong en moest nog 45 minuten overleven om de halve finaleplek veilig te stellen. Joey Veerman (schot net naast) en Zahavi (kopbal over) waren kort na de pauze zelfs dicht bij de 2-0, maar Leicester City bleef in leven en werd sterker.

Kans op gelijkmaker

Na ruim een uur kreeg de nummer negen van de Premier League een uitgelezen mogelijkheid op de 1-1. De ingevallen Patson Daka ging alleen op Mvogo af, met Teze in de achtervolging. De PSV-verdediger kon Daka bij zijn schot nog net genoeg hinderen, waardoor de inzet van de Zambiaan doel miste.

De gelijkmaker viel alsnog. Nadat PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré een enorme kans had gemist door over te schieten, wist Maddison na terugleggen van Ayoze Pérez wel te scoren. Beide ploegen waren richting de slotfase zo weer volledig in evenwicht.

Maddison loopt juichend weg na zijn gelijkmaker

Een beter Leicester City kreeg opnieuw een mogelijkheid, maar Mvogo redde knap op een inzet van de prima ingevallen Pérez. Dat bleek uitstel van executie, want enkele minuten voor tijd bekroonde Ricardo Pereira een fraaie aanval.

PSV bleef achter met een fikse kater en werd zo dit seizoen uitgeschakeld in drie verschillende Europees clubtoernooi. Een primeur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl