Olivier Boscagli
NOS Voetbal

Zware blessure Boscagli klap voor PSV: 'Misschien wel zeven of acht maanden eruit'

PSV heeft in aanloop naar de beslissende confrontatie met Leicester City in de Conference League een klap moeten incasseren. Trainer Roger Schmidt van de Eindhovense club kan de rest van het seizoen niet meer over steunpilaar Olivier Boscagli beschikken.

De club uit Eindhoven spreekt van "een ernstige" knieblessure voor de 24-jarige Fransman, die een operatie wacht. Hij raakte zondag in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0) in de tweede helft geblesseerd.

Herstel duurt maanden

Het is nog niet helemaal duidelijk hoelang Boscagli uit de roulatie is, maar volgens Schmidt gaat het herstel van de Fransman maanden duren. "We hebben het niet over een blessure van één of twee weken, maar (zeker) over zeven of acht maanden."

Schmidt zegt nog altijd niets over Benfica, hij heeft zorgen om PSV-blessures

"Dit is heel slecht voor ons", zei Schmidt op de persconferentie in aanloop naar het Europese kwartfinaleduel van donderdagavond in Eindhoven. "Olivier was in vorm en hij speelde goed in de eerste wedstrijd tegen Leicester."

"Het is voor Olivier heel zuur. Hij heeft de afgelopen twee jaar zo hard gewerkt en zich ontwikkeld tot een topspeler van PSV. We willen dit seizoen drie prijzen winnen en als je dan in de beslissende fase er niet bij bent, is dat verschrikkelijk voor hem. Echt verschrikkelijk. We willen morgen ook voor hem winnen."

Schmidt beseft dat de defensieve opties voor PSV steeds minder worden. Ook centrale verdediger Armando Obispo en vleugelback Phillipp Mwene zijn al enige tijd uit de roulatie.

Op de laatste training van PSV werd de jarige oud-verzorger en teammanager Mart van den Heuvel, die al veertig jaar aan de club verbonden is, even in het zonnetje gezet.

PSV-selectie zet jarige Van den Heuvel (69) even in het zonnetje

"Maar we geloven in onszelf", aldus Schmidt. "We hebben in Leicester laten zien waarom we in de kwartfinales staan. De verschillende zullen klein zijn."

Het ligt in de lijn der verwachting dat Jordan Teze en André Ramalho tegen Leicester in het centrum van de verdediging zullen staan.

Madueke

Schmidt liet verder weten dat ook aanvaller Noni Madueke er donderdagavond niet bij is vanwege een blessure. De Brit heeft volgens de coach nog een kleine kans om er wel bij te zijn in de bekerfinale tegen Ajax van komende zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl