Dimitri Payet viert zijn goal
NOS Voetbal

Marseille volgende opponent Feyenoord, AS Roma maakt wreed einde aan Noors sprookje

Olympique Marseille is in de halve finales van de Conference League de tegenstander van Feyenoord. De Rotterdammers waren vanavond met 1-3 te sterk voor Slavia Praag. De Franse ploeg won in een Griekse heksenketel met 0-1 van PAOK, na een eerdere 2-1 thuiszege. Dimitri Payet maakte na ruim een half uur spelen het enige doelpunt.

Marseille is bezig aan een sterk seizoen en staat tweede in de Ligue 1, achter het ongenaakbare Paris Saint-Germain.

De halve finales worden op 28 april en 5 mei gespeeld, Feyenoord speelt eerst thuis. De finale is op 25 mei in de Albanese hoofdstad Tirana.

Griekse fans zorgen met vuurwerk voor sfeer kort voor aanvang van PAOK-Olympique Marseille.

Met Rick Karsdorp in de basis wist AS Roma het Europese sprookje van Bodø/Glimt wreed te beëindigen. De Noorse ploeg was in de groepsfase nog met liefst 6-1 te sterk voor de Italianen en schakelden op weg naar de kwartfinales verrassend Celtic en AZ uit.

Hattrick voor Zaniolo

Succescoach Kjetil Knutsen van Bodø was geschorst, nadat hij vorige week betrokken was geraakt bij een handgemeen met de keeperstrainer van AS Roma in de spelerstunnel. Vanaf de tribune zag Knutsen hoe Nicolò Zaniolo de grote man werd in Stadio Olimpico. Na de vroege openingstreffer van Tammy Abraham scoorde de Italiaanse middenvelder liefst driemaal.

Trainer José Mourinho blijft daardoor in de race voor zijn vierde Europese prijs. De roemruchte Portugees won eerder de Champions League met FC Porto en Internazionale en pakte met Manchester United de Europa League door in de finale Ajax te kloppen. In de halve finale speelt Roma tegen Leicester City, dat eerder op de avond met 1-2 te sterk was voor PSV.

AS Roma scoorde liefst viermaal tegen Bodø/Glimt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl