Ellen van Dijk
NOS Sport

Van Dijk doet aanval op werelduurrecord: 'Al heel lang een droom'

Baanwielrenner Ellen van Dijk gaat op 23 mei een poging doen om het werelduurrecord voor vrouwen te verbreken. Ze doet dat op de wielerbaan in het Zwitserse Grenchen. Momenteel staat het record met 48,405 kilometer op naam van de Britse Joscelin Lowden.

"Dit is al heel lang een droom van mij", zegt Van Dijk in een verklaring over haar nieuwe uitdaging. "Ik heb altijd al gezegd dat ik ooit het uurrecord wilde aanvallen en nu komt die dag dichterbij."

De weg- en baanwielrenner van Trek-Segafredo blijft wel de voorjaarsklassiekers rijden, in mei gaat ze zich vervolgens concentreren op de voorbereiding van haar aanval op het uurrecord op de baan.

Droom na wereldtitel

Van Dijk geldt al jaren als tijdritspecialist en greep in het najaar van 2021, acht jaar na haar eerste wereldtitel, weer het WK-goud op de race tegen de klok. De 35-jarige begon naar eigen zeggen daarna te dromen over het uurrecord.

"Ik had de regenboogtrui gewonnen, wat mijn grote doel van het jaar was en ik zei tegen mezelf en het team dat het tijd voor mijn volgende droom was, het uurrecord."

Een specifieke afstand heeft Van Dijk nog niet in haar hoofd. "Het zal niet makkelijk worden. Ik heb veel respect voor het record van Joss en ze heeft de lat met 48,4 kilometer heel erg hoog gelegd. Het gaat een heel zwaar uur worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl