Ellen van Dijk
NOS Wielrennen

Wielrenster Van Dijk juicht gelijktrekken prijzengeld toe: 'Past bij deze tijd'

Het klassiekerseizoen in het wielrennen start zaterdag met Omloop Het Nieuwsblad en het vrouwenpeloton kreeg in de week voorafgaand op meerdere fronten goed nieuws. Flanders Classics, dat de Vlaamse voorjaarsklassiekers organiseert, gaat het prijzengeld voor mannelijke en vrouwelijke wielrenners gelijktrekken en wielerploeg Trek-Segafredo verlengde het contract van de zwangere Elizabeth Deignan met twee jaar.

"Het past bij deze tijd en de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen", is de reactie van Ellen van Dijk op deze ontwikkelingen. Flanders Classics heeft besloten dit seizoen al bij de Ronde van Vlaanderen evenveel prijzengeld uit te keren bij de mannen en vrouwen, volgend jaar volgen de andere koersen die onder de Vlaamse organisatie vallen.

Van Dijk staat onder contract bij Trek-Segafredo, dat zowel een mannen- als een vrouwenploeg heeft. "Als ik zie hoe de mannen ervoor leven en hoe wij ervoor leven: we doen er precies hetzelfde voor. Dus ik vind het niet meer dan normaal dat we dezelfde waardering krijgen."

"Maar er moeten wel mensen zijn die het geld gaan betalen", gaat Van Dijk verder. "Dat ze dat nu doen, is fantastisch."

Wielrenster Van Dijk juicht gelijktrekken prijzengeld toe: 'Past bij deze tijd'

Ook de contractverlenging van Deignan, die aankondigde voor de tweede keer zwanger te zijn, kan Van Dijk waarderen. "Aan de ene kant voelt het heel bijzonder dat je met zwangerschapsverlof kan als je profwielrenster bent, maar eigenlijk is het normaal natuurlijk. Het zijn hele goede ontwikkelingen en ook noodzakelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl