Yibbi Jansen
NOS Sport

Zeldzame nederlaag voor jong Nederlands hockeyteam tegen debutant India

Met liefst acht debutanten in de selectie zijn de Oranje-hockeysters er niet in geslaagd India te verslaan in de Pro League. In het Kalinga Stadium in Bhubaneswar werd het 2-1 voor het thuisland, dat onder leiding staat van oud-Oranje-international Janneke Schopman.

Voorafgaand aan deze serie Pro League-wedstrijden was er de nodige ophef over de selectie van het Nederlands team. Op de lijst stonden namen van speelsters die vanuit het niets tot international gebombardeerd werden.

De internationals van Den Bosch en Amsterdam ontbreken omdat ze in voorbereiding zijn op de Euro Hockey League van volgende week. Zij konden niet vervangen worden door speelsters van Jong Oranje, omdat die selectie op dit moment een WK speelt in Zuid-Afrika.

Strafcorners

Het jonge Nederlands team zette India, dat debuteert in de Pro League, in de beginfase flink onder druk en kreeg meerdere strafcorners. Het lukte Yibbi Jansen, met 23 interlands de meest ervaren speelster van deze selectie, echter niet de kansen te benutten.

Het thuisland was daarentegen wel trefzeker in het eerste kwart. In de rebound van de eerste Indische strafcorner tikte Neha Goyal, die haar honderdste interland speelde, van dichtbij binnen.

Uit wederom een strafcorner werd het in het tweede kwart 2-0 voor India, via Sonika Tandi. Jansen redde de eer voor Oranje. De scheidsrechter legde de bal op de stip en de 22-jarige Jansen wist wel raad met de strafbal. Maar verder dan die ene treffer kwam Oranje, dat op 15 februari 2020 voor het laatst verloor (tegen Argentinië werd het toen 2-0), niet.

Een van de Nederlandse debutanten in het duel met India was de 19-jarige Lilli de Nooijer, dochter van Teun de Nooijer. Dat betekende dat bijna tien jaar na de laatste interland van Oranje's recordinternational weer een De Nooijer in het Nederlands elftal stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl