ANP
NOS Voetbal

Vieira's Palace overklast Arsenal, dat daardoor verzuimt Spurs te passeren

Makkelijke uitwedstrijden bestaan niet in de Premier League, ook al staat de tegenstander in het rechterrijtje. Dat dit Engelse voetbalcliché op waarheid berust ondervond Arsenal maandag op bezoek bij Crystal Palace.

De nummer vijf uit Engeland ging vrij kansloos ten onder tegen de ploeg van zijn voormalig aanvoerder en clubicoon Patrick Vieira: 3-0.

De nederlaag tegen Crystal Palace is een flinke tegenvaller in de strijd om een Champions League-ticket. Arsenal won zes van de laatste zeven wedstrijden en kan plek vier ruiken. Bij een overwinning was het aartsrivaal Tottenham Hotspur voorbijgegaan.

AFP
Arsenal-icoon en Crystal Palace-trainer Patrick Vieira geeft aanwijzingen langs de lijn

Maar al binnen het half uur stonden de 'Gunners' met 2-0 achter. De Deense verdediger Joachim Andersen bereikte met zijn achterhoofd Fransman Jean-Philippe Mateta, die vrij kon binnenkoppen. Even later gaf Andersen wel een bedoelde assist - hard, over het midden van het veld - op de Ghanees Jordan Ayew, die de bal met beheersing afmaakte.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing: de Ivoriaan Wilfried Zaha benutte een door Martin Ødegaard veroorzaakte penalty. Eddie Nketiah krulde de bal namens Arsenal nog fraai op de lat en Crystal Palace redde een bal van de lijn, maar dichter bij een aansluitingstreffer kwam de ploeg van Mikel Arteta niet.

Door de nederlaag blijft Arsenal op plek vijf staan, met evenveel punten maar een iets minder doelsaldo dan Spurs op plek vier, die recht geeft op Champions League-voetbal. Arsenal krijgt binnenkort nog een kans dat plekje in te nemen, het heeft een wedstrijd minder gespeeld.

NOS
Stand in Engeland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl