Son Heung-Min (l) en Steven Bergwijn (r) vieren de 5-1 van Bergwijn

Bergwijn etaleert Oranjevorm nu ook in Premier League: hij scoort als invaller

Het zijn doelpuntrijke tijden voor Steven Bergwijn. De man van drie goals in de afgelopen twee interlands van Oranje scoorde zondag als invaller voor Tottenham Hotspur tegen Newcastle United in de Premier League.

Koud in het veld werd hij bediend door Lucas Moura en schoot hij de bal via doelman Martin Dubravká in de hoek. Trainer Antonio Conte had ondanks de goede vorm van Bergwijn bij Oranje vastgehouden aan zijn vaste aanvalstrio Dejan Kulusevski, Harry Kane en Son Heung-Min.

Fabian Schär schoot Newcastle in de 39ste minuut uit een vrije trap op voorsprong, maar Ben Davies trok de stand al snel weer gelijk.

Vijfde assist voor Kulusevski

In de eerste 20 minuten na rust liepen de Spurs uit naar 4-1 via doelpunten van Matt Doherty, Son Heung-min en Emerson Royal. De van Juventus gehuurde Kulusevski, de concurrent van Bergwijn, gaf de assist bij de 3-1 van Son en maakte daarmee zijn vijfde assist in zijn eerste tien wedstrijden.

Steven Bergwijn schiet de Spurs naar 5-1

Bergwijn kwam in de 81ste minuut in het veld voor Emerson Royal en vond twee minuten later het net. Even later schoot de oud-PSV'er uit een moeilijke hoek ook nog rakelings over het doel van Newcastle.

Tottenham Hotspur belandde door de zege op 54 punten, evenveel als Arsenal dat maandag tegen Crystal Palace speelt. De Spurs en Arsenal strijden met onder meer West Ham United en Manchester United (beide 51 punten) om de vierde plek in de Premier League, goed voor een Champions League-ticket.

Everton verliest zonder geblesseerde Van de Beek

Donny van de Beek liep in de warming-up voor de competitiewedstrijd van Everton tegen West Ham United een blessure op. De oud-Ajacied zou in Londen in de basis starten, maar manager Frank Lampard moest hem kort voor de aftrap vervangen.

West Ham viert de 2-1 van Jarrod Bowen

Zonder de Nederlandse middenvelder verloor Everton met 2-1. Aaron Cresswell opende na een half uur de score namens West Ham uit een vrije trap. Mason Holgate, de vervanger van Van de Beek, bracht Everton aan het begin van de tweede helft op gelijke hoogte.

Jarrod Bowen maakte de 2-1 voor West Ham. Kort daarna moest Everton met tien man verder, nadat Michael Keane zijn tweede gele kaart had gekregen.