ANP
NOS Voetbal

Oranjevrouwen 'wachten rustig af' na Belarus-boycot en hopen op wijs besluit UEFA

De Oranjevrouwen hopen niet dat door de oorlog in Oekraïne hun WK-droom uiteenspat, maar tegelijkertijd is er wel het besef dat voetbal momenteel niet het belangrijkste in de wereld is.

De KNVB houdt voet bij stuk, Nederland gaat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Belarus niet spelen. Dat land wordt immers als bondgenoot van Rusland gezien.

Wat de consequenties van het besluit van de KNVB zijn, is ook voor de voetbalbond nog niet duidelijk. Vanuit de UEFA is verder nog niks gecommuniceerd.

Oranjevrouwen geen zeggenschap in Belarus-boycot: 'Blij dat de KNVB die rol heeft'

"Wij hebben geen zeggenschap hierin, maar ik ben ook blij dat de KNVB die rol op zich neemt", zegt Oranje-international Merel van Dongen. "Ik vind het ook goed dat niet de spelers zich hard moeten maken voor maatschappelijke zaken."

"Dit moeten de KNVB en de UEFA samen zien uit te zoeken", aldus Van Dongen, die niet hoopt dat de UEFA een reglementaire nederlaag aan Oranje zal toekent, met bijbehorend risico dat het WK wordt gemist.

"Natuurlijk, het zou pijn doen in mijn voetbalhart, dus ik hoop ook echt dat er een andere oplossing gaat komen. In Oekraïne hebben ze nog veel meer pijn, maar het moge duidelijk zijn dat wij het WK niet willen missen."

NOS

Mark Parsons zegt rustig af te wachten op wat komen gaat. "Ik laat me leiden door de KNVB en de UEFA en we zullen er klaar voor zijn zodra het moet", aldus de bondscoach.

"Ik hoop natuurlijk niet op een reglementaire nederlaag. We zullen op de UEFA moeten vertrouwen", zegt Parsons.

De Oranjevrouwen spelen op dinsdag 12 april nu een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika in plaats van de kwalificatiewedstrijd tegen Belarus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl