NOS Voetbal

Oranje schrapt WK-kwalificatieduel met Belarus, gevolgen nog onduidelijk

De KNVB houdt nog altijd vast aan het standpunt om niet tegen Belarus te spelen en heeft zodoende besloten het WK-kwalificatieduel van het Nederlandse vrouwenelftal van 12 april te schrappen.

In plaats daarvan spelen de Oranjevrouwen een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika. Wat de consequenties van het besluit zijn, is ook voor de voetbalbond nog niet duidelijk. Vanuit de UEFA is verder nog niks gecommuniceerd.

De laatste verklaring die de Europese voetbalbond heeft uitgegeven over de kwestie is van 3 maart jongstleden. Daarin besloot de UEFA niet tot het schorsen van de nationale ploegen van Belarus (Rusland werd wel helemaal uitgesloten van internationaal voetbal), maar in plaats daarvan zouden de thuiswedstrijden op neutraal terrein gespeeld worden, zonder publiek.

Rivkah op het Veld, watcher van de Oranjevrouwen, vertelt over de gevolgen van de beslissing van de KNVB.

Oranje niet tegen Belarus: 'Moedig besluit in wereld met weinig principes'

Dat de KNVB heeft besloten het duel met Belarus te schrappen, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eind februari gaf de voetbalbond al een verklaring uit waarin het schreef dat "alle vertegenwoordigende voetbalelftallen van Nederland tot nader order geen wedstrijden spelen tegen nationale elftallen van Rusland en Belarus".

Daar blijft de bond dus bij, ook nu nog steeds niet duidelijk is wat de consequenties zullen zijn in de (nog altijd niet besliste) WK-kwalificatie voor de Oranjevrouwen. De KNVB zegt "in constructief overleg met UEFA" te zijn en samen met de Europese voetbalbond te zoeken naar "een passende oplossing".

Het WK-kwalificatieduel van de Oranjevrouwen van vrijdag 8 april, in eigen land tegen Cyprus, gaat wel gewoon door.

Bekijk hieronder de stand van de WK-kwalificatie in groep C.

WK-kwalificatie groep C

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl