De Nederlandse voetbalsters moeten nog afwachten wat er gaat gebeuren met hun WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland
NOS Voetbal

UEFA schorst Belarus vooralsnog niet en brengt KNVB in lastig parket

De nationale ploegen van Belarus moeten alle thuiswedstrijden op neutraal terrein spelen, zonder publiek. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA besloten vanwege de Belarussische betrokkenheid bij de Russische inval in Oekraïne. Rusland werd eerder door de UEFA en de FIFA helemaal uitgesloten van internationaal voetbal.

Het nieuwe besluit van de UEFA brengt de KNVB in een lastig parket. De Nederlandse voetbalbond verklaarde maandag dat de vertegenwoordigende elftallen van Nederland tot nader order geen wedstrijden spelen tegen Rusland en Belarus.

Op 12 april staat de WK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Belarus op het programma, in Den Haag. Uit de verklaring van de UEFA valt op te maken dat die wedstrijd gewoon doorgang zou moeten vinden.

De KNVB laat in een reactie weten dat het voor nu vasthoudt aan de eerdere verklaring: "We hebben een duidelijk statement afgegeven: dat we tot nader order niet tegen Belarus spelen." De Nederlandse voetbalbond zegt in contact te staan met de UEFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl