Marjan Rintel en Pieter Bootsma
NOS NieuwsAangepast

KLM verdeeld over keus voor nieuwe hoogste baas

De nieuwe president-directeur van KLM wordt ofwel Pieter Bootsma, die momenteel werkt bij Air France-KLM, of de huidige topvrouw van NS, Marjan Rintel. Dat schrijft De Telegraaf en wordt door een bron betrokken bij het proces bevestigd aan de NOS.

De raad van commissarissen stemt vandaag over de opvolging van de huidige president-directeur Pieter Elbers en is verdeeld. De topman van Air France-KLM, Ben Smith, heeft een voorkeur voor Bootsma. Vanuit de Nederlandse overheid zou er een voorkeur zijn voor Rintel, mede omdat de top van KLM nu volledig uit mannen bestaat.

KLM wil niet reageren op het bericht.

Kandidaten

Pieter Bootsma werkt sinds 1995 bij KLM en maakte in 2013 de overstap naar het moederconcern Air France-KLM. Daar werkt hij mee aan de commerciële strategie van de luchtvaartmaatschappij. Volgens vakbonden zingt zijn naam al een aantal jaar rond binnen het bedrijf als potentiële opvolger van Elbers.

Marjan Rintel werkte van 1999 tot 2014 bij KLM en had daar verschillende leidinggevende functies. Ze werkte ook even als vicepresident marketing bij het moederbedrijf. In 2014 maakte ze de overstap naar NS waar ze sinds oktober 2020 de hoogste baas is.

In januari maakte de raad van commissarissen bekend dat Pieter Elbers geen derde termijn krijgt. "Na goed overleg is dat besluit genomen en ik ga er verder geen duiding of andere speculaties aan geven", zei Elbers er in februari over. Officieel is Elbers tot volgend jaar mei nog de hoogste baas bij KLM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl