NOS Voetbal

Glorieuze rentree Eriksen bij de Denen: 'Ik voel me weer een voetballer'

Christian Eriksen kende een droomrentree in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. In de tweede helft van het oefenduel van Denemarken tegen Nederland viel hij in, onder een staande ovatie, en hij scoorde binnen twee minuten. Zelden zal er in de Arena zo hard zijn geapplaudisseerd bij een doelpunt van de tegenstander.

"Een beter begin van een comeback gaat niet lukken", reageerde Eriksen na de wedstrijd in nog altijd vloeiend Nederlands. "Ik voel me weer een voetballer."

Eriksen terug bij de Denen: 'Een beter begin van een comeback gaat niet lukken'

Het verhaal van Eriksen is bekend: in juni vorig jaar werd hij in een EK-wedstrijd tegen Finland getroffen door een hartstilstand. Hij voetbalt inmiddels met een defibrillator bij Brentford in de Premier League, maar maakte zaterdag in Amsterdam zijn internationale rentree in het Deense elftal.

"Ik ben blij om te kunnen laten zien dat ik nog steeds een voetballer ben. Ik had er echt zin in. Natuurlijk was het beladen voor de mensen in de buitenwereld, maar voor mij was er alleen de focus om weer te voetballen. Het is lekker om weer te kunnen spelen."

Dat zijn glorieuze rentree uitgerekend in de Johan Cruijff Arena was, maakte het nog specialer. "Jazeker, het is mooi om hier terug te keren, Ik heb in Amsterdam mooie jaren meegemaakt. En zoals je hebt kunnen zien, weet ik nog steeds waar het doel staat."

Nog geen twee minuten na rentree scoort Eriksen voor de Denen: 3-2

Aan de verschrikkelijke gebeurtenis tijdens het EK denkt Eriksen nog vaak terug, maar hij hoopt dat de buitenwereld dat moment langzaam gaat vergeten.

"Het is een deel van mij en een deel van de wereld. Als het over mij gaat, komt het steeds weer terug in artikelen, foto's en beelden. Maar dat gaat over een paar maanden wel veranderen. Het blijft wel bij mij, maar straks gaat het hopelijk weer over de voetballer in plaats van die gast die even een paar minuutjes weg was op het EK."

Bekijk hieronder de samenvatting van Nederland-Denemarken:

Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Denemarken

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl