Christian Eriksen staat de pers te woord in Marbella
NOS Voetbal

Eriksen is klaar voor rentree: 'Ben verder gegaan als voetballer en als mens'

Het zijn bijzondere dagen voor Christian Eriksen. De Deens international vocht in juni tijdens het EK-duel met Finland nog voor zijn leven, maar nu is hij naar eigen zeggen topfit en maakt hij zijn rentree bij de Deense nationale ploeg.

Hij zou zomaar zijn eerste minuten weer kunnen maken voor de Denen in het vriendschappelijke duel met Oranje van aanstaande zaterdag.

"Ik voel me goed. Fysiek ben ik in orde en ook mentaal zit ik op hetzelfde niveau als eerst. Ik mis nog wat wedstrijdritme, maar dat komt vanzelf wel weer terug. Het voelt als een overwinning om weer bij het nationale team te zijn, het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest."

Eriksen is opgewekt als hij tijdens het trainingskamp in Marbella voor de Deense pers verschijnt. Uiteraard gaat het uitgebreid over zaterdag 12 juni, toen de middenvelder naar de grond ging en op het veld in Kopenhagen minutenlang gereanimeerd moest worden.

"Ik weet wat er precies gebeurd is, maar ik wil het graag voor mezelf houden", zegt Eriksen over die inktzwarte dag. "Ik ben verder gegaan als voetballer en ook als mens."

"Ik ben helemaal binnenstebuiten gekeerd dus ik ga ervanuit dat het niet meer fout zal gaan."

Gesprekken met Blind

Eriksen kreeg na zijn hartstilstand een zogeheten icd-kastje, dat hartritmestoornissen tijdens de wedstrijd kan opvangen, aangemeten. Het is hetzelfde apparaat waar oud-ploeggenoot Daley Blind mee speelt.

Tijdens zijn revalidatie zocht Eriksen daarom contact met de Ajacied. "Al toen ik in het ziekenhuis lag sprak ik hem, heb veel aan Daley gehad', aldus Eriksen, die Blind onlangs ook tegenkwam toen hij bij Jong Ajax zijn conditie op peil hield.

"Ik heb veel met hem gesproken over het mentale deel en over het leven met een icd-kastje", legt Eriksen uit.

Christian Eriksen staat de pers te woord in Marbella

In januari wist Eriksen nog niet of hij ooit nog zou spelen voor het nationale team. Weer kunnen spelen voor de Denen en een eventuele gang naar het WK in Qatar waren voor hem de afgelopen maanden belangrijke doelen.

"Het is een droom, of ik word geselecteerd is een andere vraag. Maar ik ben ervan overtuigd dat het kan, want ik voel mij niet anders", zei hij toen nog over een eventuele terugkeer als international.

Weerzien

Nu is hij terug en zou het zomaar kunnen dat hij Blind zaterdag nogmaals tegenkomt, maar dan op het veld van de Arena. Mocht hij niet spelen tegen Oranje, dan is de kans groot dat hij zijn rentree als international zal vieren op de plek waar het in juni fout ging, dinsdag in Kopenhagen tegen Servië.

"Of mijn comeback in Amsterdam of Kopenhagen zal zijn, maakt niet zoveel uit. Het zijn ieder geval twee plekken die een enorme impact hebben gehad op mijn carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl