Marc Overmars tijdens zijn presentatie als technisch directeur bij Royal Antwerp FC
NOS VoetbalAangepast

Antwerp FC raakt sponsoren kwijt vanwege Overmars: 'Niet onze waarden en normen'

Dat de eigenaar van Royal Antwerp FC geen problemen heeft met de komst van Marc Overmars als technisch directeur, werd aan het begin van de week al duidelijk. Toch raakt de Belgische voetbalclub na dit seizoen meerdere sponsoren kwijt vanwege de aanstelling van Overmars, die begin februari moest vertrekken bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Select Groep, een bedrijf gespecialiseerd in personeelsmanagement, was de eerste geldschieter die het contract met de club opzegde. "De keuze om Overmars te benoemen druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van ons bedrijf", staat in een verklaring. "We zijn zeer verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC zijn wij vooraf niet geraadpleegd noch geïnformeerd."

Donderdag maakte ook het bedrijf Decroes, een specialist op het gebied van ongediertebestrijding, bekend de overeenkomst met de Antwerpse club te ontbinden. Premium-sponsor Federale Verzekering, sportvoedingsmerk Sport Nutrition volgden dat voorbeeld. De Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA zet de samenwerking voorlopig stop.

Grensoverschrijdend

Een bestuurder van Heylen Vastgoed, een van de belangrijkste sponsoren van de club, sprak eerder al openlijk zijn twijfels uit over de komst van Overmars. Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax.

Overmars had, zoals de Amsterdamse club het omschreef, gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten verstuurd aan meerdere vrouwelijke collega's.

Antwerp-manager Sven Jaecques (l) en Marc Overmars bij de presentatie

"Wij geloven dat elk mens na een periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans verdient, maar we misten die zelfreflectie in de persconferentie", aldus Select Groep. "Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij evenmin gehoord of gezien in de persconferentie."

Overmars wilde tijdens zijn presentatie weinig kwijt over zijn vertrek bij Ajax. "Die bladzijde wil ik achter mij laten, ik wil hier een nieuw hoofdstuk beginnen. Het is spijtig wat er gebeurd is, maar ik moet daar doorheen en wil weer verder. Het is goed afgerond. En het zal niet opnieuw gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl