NOS Voetbal

Bij Ajax weggestuurde Overmars wordt technisch directeur Antwerp

'De Ajax-bladzijde wil ik achter me laten en hier een nieuw hoofdstuk beginnen'

Marc Overmars wordt technisch directeur van de Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC, de huidige nummer drie in de Jupiler Pro League. De bij Ajax weggestuurde technisch directeur is vandaag al gepresenteerd.

Overmars vertrok begin februari van de ene op de andere dag bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag. Hij had, zoals de Amsterdamse club het omschreef, gedurende een langere periode van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's verstuurd. Het ging daarbij ook om dickpics.

Die achtergrond heeft Antwerp, dat zeven jaar geleden in handen kwam van de bemiddelde Paul Gheysens en in 2017 terugkeerde op het hoogste niveau in België, niet belet om Overmars aan zich te willen binden. "We zetten weer een zeer grote stap in de vooruitgang van onze club", aldus algemeen manager Sven Jaecques. "We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We zochten een persoon die past bij de club en bij de ambities van de club."

Het is spijtig wat er gebeurd is, maar ik moet daar doorheen en wil weer verder. Het zal niet opnieuw gebeuren.

Marc Overmars over zijn grensoverschrijdend gedrag bij Ajax

En zo is Antwerp terechtgekomen bij Overmars, wiens recente verleden geen drempel vormde voor de Bosuil-bewoners. "We hebben lang gesproken met elkaar", lichtte Jaecques toe. "We hebben geluisterd naar wat er gebeurd is en uitgelegd wat onze normen en waarden zijn. En daar was een match. Het is belangrijk om mensen nieuwe kansen te geven."

'Nieuw hoofdstuk beginnen'

Overmars, die de vorig jaar vertrokken Luciano D'Onofrio opvolgt, hoefde op zijn beurt niet lang te dubben over het aanbod van 'The Great Old'. "Ik ben blij dat ik hier ben. De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project waar ze mee bezig zijn en van waar ze naartoe willen. De ambities zijn enorm. Ik zie de groeipotentie van de stad en de club en beschouw het als een mooie uitdaging."

Eigenaar Gheysens heeft de afgelopen jaren al 70 miljoen euro in Antwerp gestopt. De Belg met een geschat vermogen van bijna 1 miljard euro is van zins zijn favoriete club naar de eerste landstitel sinds 1957 te leiden.

Antwerp-manager Sven Jaecques en Marc Overmars

Geconfronteerd met de wrange manier waarop hij bij Ajax is vertrokken, houdt Overmars de boot af. "Die bladzijde wil ik achter mij laten, ik wil hier een nieuw hoofdstuk beginnen. Het is spijtig wat er gebeurd is, maar ik moet daar doorheen en wil weer verder. Het heeft allemaal geen invloed gehad op mijn contractbesprekingen bij Antwerp. Het is goed afgerond. En het zal niet opnieuw gebeuren."

Overwogen om nog wat langer in de luwte te vertoeven heeft hij niet. "Ik ben 48 jaar en wil graag weer aan het werk. Daar heb ik zin in. Ik heb ook zin in dit avontuur. En dus begin ik ook heel snel. Ik kijk ernaar uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl