Tom Dumoulin
NOS WielrennenAangepast

Even schrikken voor Jumbo-Visma: Giro-kopmannen Dumoulin en Foss stappen af

Jumbo-Visma heeft op één dag zijn twee kopmannen voor de Giro d'Italia zien uitvallen tijdens een wielerkoers. Tom Dumoulin stapte af in de derde etappe van de Ronde van Catalonië en Tobias Foss kon de tweede rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali niet uitrijden.

De schade bij het tweetal lijkt mee te vallen. Dumoulin stapte af omdat hij zich niet lekker voelde, liet Jumbo-Visma kort na zijn uitvallen weten.

Foss kwam in Italië ten val, maar lijkt daarbij niet al te veel schade op te hebben gelopen. Uit een medische check kwamen geen breuken of ander letsel naar voren.

Zodoende lijkt men bij Jumbo-Visma opgelucht adem te kunnen halen. Dumoulin en Foss zullen voor de ploeg de kar moeten gaan trekken tijdens de Ronde van Italië, die op 6 mei in Hongarije van start gaat.

Van der Poel ziet Hayter winnen

Na het uitvallen van Foss nam Ethan Hayter het heft in de tweede rit van de Coppi e Bartali in handen. De Engelsman (Ineos) was de snelste van een eerste groep en zag zijn ploeggenoot Eddie Dunbar de leiderstrui veroveren.

Mathieu van der Poel toonde zich gretig in de heuvelachtige rit tussen Riccione en Longiano en viel meerdere keren aan, maar moest zijn inspanningen bekopen in de finale en deed niet mee om de ritwinst.

In Catalonië was ook in derde etappe een Australiër de sterkste. Na Michael Matthews en Kaden Groves won ditmaal Ben O'Connor (AG2R). Hij is tevens de nieuwe leider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl